Делегація шведського парламенту відвідала Бородянку, Бучу та Ірпінь

Делегація шведського парламенту відвідала Бородянку, Бучу та Ірпінь

Фото
Укрінформ
Делегація Комітету у закордонних справах Риксдагу Швеції відвідала місця найбільших руйнувань внаслідок російської агресії на Київщині.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, шведські парламентарії побачили на власні очі Бородянку, Бучу та Ірпінь.

"Думаю, ми матимемо ще тіснішу єдність Швеції з Україною. Швеція надає істотну допомогу і буде далі ще більше підтримувати Україну, скільки треба - військовими, фінансовими, гуманітарними засобами, матеріалами. Безперечно, ми візьмемо активну участь у відбудові тих місць, що ми сьогодні побачили на власні очі", - зазначив під час спілкування зі ЗМІ голова комітету Арон Емільссон.

Він запевнив, що Швеція - надійний партнер України і підтримує, в тому числі, рух до членства в ЄС.

За його словами, нині шведи об'єднані в підтримці України, а у парламенті немає депутатів, які б виступали проти неї.

"У нас не лунає якихось чутних голосів проти такої підтримки. Швеція одна з найоб'єднаніших країн в усьому світі у питанні допомоги Україні", - додав депутат.

Окрім того, Емільссон  зазначив, що шведські парламентарії особисто відчули роботу української ППО під час нічної атаки Росії на Київ і рекомендуватимуть своїм урядові та парламенту нові заходи на підтримку України.

"Напад цієї ночі, що ми пережили разом із українською столицею, - це, безперечно, важливий для нас, унікальний досвід. Швеція і до цього надавала істотну допомогу у питаннях військових, у питаннях відбудови. Але тепер ми матимемо певну звістку для уряду і ми маємо з чим виступити у власному парламенті, розповідаючи про справи в Україні. Ми рекомендуватимемо урядові, парламенту нові заходи і нові засоби для того, щоб посилити озброєння України щонайшвидше", - сказав він, додавши, що з іншими колегам вже має "низку ідей".

Делегація шведського парламенту відвідала Бородянку / Фото: Тарасов Володимир, Укрінформ

Читайте також: Швеція підтримуватиме Україну на шляху до членства в ЄС - прем'єр

Своєю чергою народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко подякував Швеції за вже надану допомогу Україні, зокрема військово-технічну, та висловив сподівання на її посилення.

"Ми розраховуємо на ще більшу підтримку. Насамперед ідеться про продовження і посилення військово-технічної допомоги, це дуже актуально напередодні контрнаступу, і також на допомогу дипломатичну, політичну, пов'язану з якомога скорішим приєднанням до ЄС", - зауважив він.

Крім того, Мережко зазначив, що незабаром Швеція має приєднатися до НАТО, і тоді Україна розраховує від шведських партнерів на підтримку української євроатлантичної інтеграції.

Читайте також: Шведські інструктори вчать новобранців ЗСУ встановлювати інженерні загородження

Як повідомлялося, уряд Швеції сподівається, що країна офіційно стане частиною НАТО до саміту Альянсу у Вільнюсі, який відбудеться 11-12 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-