Українська делегація на чолі з Кондратюк відвідує Азербайджан

Українська делегація на чолі з Кондратюк відвідує Азербайджан

Укрінформ
Українська делегація на чолі із заступницею Голови Верховної Ради Оленою Кондратюк перебуває з робочим візитом в Азербайджанській Республіці.

Про це віцеспікерка українського парламенту повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«На запрошення голови парламенту Азербайджану Сахаби Гафарової візьму участь у спеціальних заходах до 100-ліття від дня народження Гейдара Алієва», - зазначила вона.

Читайте також: Україна представить реєстр відшкодування збитків, завданих рф, на саміті Ради Європи – Кондратюк

Кондратюк підкреслила, що це перший візит офіційної делегації України до Азербайджанської Республіки за час повномасштабної війни з російською федерацією.

«Азербайджан підтримує суверенітет і територіальну цілісність України, хоча уникає засудження агресії та приєднання до санкційної політики. Проте ситуативно підтримує голосування за резолюції ПАРЄ, зокрема, щодо створення міжнародного спецтрибуналу», - наголосила Кондратюк, зауваживши, що Азербайджан постійно надає Україні гуманітарну допомогу.

Водночас вона розповіла, що в Збройних силах України служать етнічні азербайджанці, з яких 37 поклали своє життя за незалежність Української держави.

Читайте також: Викрадення українських дітей росією: Кондратюк закликала парламент Ісландії розглянути резолюцію

Віцеспікерка запевнила, що Україна визнає територіальну цілісність Азербайджану. Окрім того, за словами Кондратюк, реалізація проєкту Південного газового коридору, постачання прикаспійського природного газу з Азербайджану до держав Європейського Союзу, питання диверсифікації енергоносіїв відповідає національним інтересам України.

«Отже, попереду 2 дні важливих зустрічей, участі в парламентському зібранні (в якому візьмуть участь і країни Глобального Півдня)», - підсумувала Кондратюк.

Як повідомлялося, кількома днями раніше заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк перебувала з робочим візитом в Ісландії.

Фото: Олена Кондратюк, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-