Кулеба закликав країни Латинської Америки у ставленні до війни рф узяти за приклад Гватемалу

Кулеба закликав країни Латинської Америки у ставленні до війни рф узяти за приклад Гватемалу

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав країни Латинської Америки у ставленні до розв’язаної росією війни проти України наслідувати приклад Гватемали і зайняти таку ж принципову позицію.

Про це глава української дипломатії сказав на пресконференції у Гватемалі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Очільник МЗС зазначив, що деякі країни Латинської Америки воліють залишатися нейтральними, інші кажуть, що війна відбувається в Європі, тож Латинської Америки це не стосується, ще частина країн намагаються підтримувати дружні відносини і з росією, і з Україною. Проте, за словами Кулеби, це не та війна, до якої можна застосувати такі підходи.

«На наш погляд, в інтересах усіх країн Латинської Америки наслідувати приклад Гватемали і зайняти принципову позицію – засудити агресію, підтримати Україну у її оборонній війні, підтримати Формулу миру Президента Зеленського як спосіб відновлення тривалого миру і, зрештою, підтримати створення Спеціального трибуналу за злочин агресії росії проти України, як це зробила Гватемала», - сказав Кулеба.

Він додав, що коли країна займає якусь іншу позицію, це створює більше можливостей для росії продовжувати агресію.

«Ми розуміємо, що всі країни мають різні національні інтереси, але кожна позиція, яка ставить росію і Україну в однакові умови, дає більше переваг росії», - акцентував міністр.

Він також привернув увагу до найважливішого: за російською агресією проти України наразі уважно спостерігають багато внутрішніх і міжнародних гравців, і якщо російське вторгнення до сусідньої країни буде успішним, в інших виникне спокуса наслідувати поведінку росії.

«Це призведе лише до одного – більше війн, більше агресії, більше репресій в усьому світі», - наголосив Кулеба.

Читайте також: Україна має унікальну пропозицію для держав Латинської Америки – Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, під час візиту до Гватемали міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вперше в історії взяв участь у саміті Асоціації Карибських держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-