На засіданні ОБСЄ розгорнули український прапор від бійців з передової

На засіданні ОБСЄ розгорнули український прапор від бійців з передової

Фото
Укрінформ
Під час засідання Форуму безпекового співробітництва ОБСЄ литовський дипломат продемонстрував присутнім прапор України, надісланий йому українськими воїнами з передової, зі словами "Keep standing with Ukraine!" ("Продовжуйте підтримку України") та "Разом до перемоги!".

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

"Ця війна не є чимось, що відбувається далеко, десь там в Україні, і не стосується нас, хто сидить у цій кімнаті. Ця війна насправді стосується усіх нас, і вона спрямована проти наших цінностей і нашої безпеки. І тому для нас важливо те, як завершиться ця війна. І ми робимо і продовжуватимемо робити все, що в наших силах, щоб ця війна закінчилася перемогою України", - зазначив у своєму виступі представник делегації Литви в ОБСЄ Мантас Якімавічіус.

Він вказав, що російська війна безпосередньо зачіпає присутніх у цій залі засідання ОБСЄ, передусім, "наших українських друзів та колег, які особисто вже втратили багато дуже хороших друзів, які захищали свою країну". Також щонайменше троє членів української місії в ОБСЄ зараз воюють за Україну.

"Багато з нас за цим столом пам’ятають нашого колегу Бориса Семишкура. Борис був одним з нас, хто сидів тут, на цьому Форумі безпекового співробітництва. Він залишив українську місію у Відні якраз перед початком російської загарбницької війни. І він зараз, як військовослужбовець, бере участь в обороні своєї країни. Тому це стосується усіх нас, включаючи тих, хто сидить у цій кімнаті", - зазначив Якімавічіус.

Читайте також: Україна в ОБСЄ: Метою росії залишається знищення нашої державності

Він також навів приклад Юрія Мадіна – "офіцера безпеки української місії у Відні, який також, як військовослужбовець, брав участь в обороні своєї країни, і зокрема, був захисником Маріуполя, потрапив у полон до сил російського агресора, але потім, на щастя, був обмінений".

"Третій наший колега – Олексій Кузьманенко. Цивільний, не військовослужбовець. Олексій перед тим, як повернутися до України, займався "другим кошиком" (економіко-екологічним виміром в ОБСЄ – ред.). Він припинив займатися економічними та екологічними питанням в ОБСЄ і повернувся до України, щоб приєднатися до Сил оборони", - розповів литовець про третього українського колегу, який бере участь в обороні України від російського агресора.

Також він розповів, що кілька тижнів тому отримав синьо-жовтий прапор від захисників України, безпосередньо з поля бою. На прапорі, переданому бійцями 59-ої окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка, написано "Keep standing with Ukraine!" та "Разом до перемоги!".

"Тому я б хотів скористатися цією можливістю і показати вам цей прапор. На ньому написано "Keep standing with Ukraine!". Задумайтесь про це... Українські солдати, які дивляться в очі смерті щодня, продовжують вірити в ОБСЄ та просять ОБСЄ та країни-учасниці, в цій залі та поза її межами, продовжувати їх підтримувати. І ми не можемо їх підвести. Ми продовжуватимемо підтримувати Україну, допоки вона не виграє цю війну і допоки Україна не відновить свій суверенітет та територіальну цілісність у межах міжнародно визнаних кордонів, повністю і незворотньо", - наголосив він.

Читайте також: Лубінець зустрівся з генсеком ОБСЄ — говорили про повернення депортованих українських дітей

І на завершення представник литовської місії додав українською: "Разом до перемоги, Україно!".

Після завершення засідання Форуму безпекового співробітництва представники делегацій країн-учасниць ОБСЄ також зробили спільне фото навколо надісланого українського захисниками прапора.

"На прапорі написано "Keep standing with Ukraine!". Наша відповідь – Ми будемо! Допоки Україна не переможе!", - йдеться у коментарі до спільного фото, розміщеного у Твіттері місії Литви в ОБСЄ.

Крім того, литовська місія опублікувала зроблену на передовій фотографію цього прапору з бійцями підрозділу 59-ої окремої мотопіхотної бригади.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас заявив, що обсяг наданої Україні військової допомоги сягнув 454 млн євро, та вчергове запевнив, що Литва готова надавати Україні підтримку до перемоги над росією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-