Зневага до українського народу: МЗС про участь лідерів кількох країн у параді в москві

Зневага до українського народу: МЗС про участь лідерів кількох країн у параді в москві

Заява
Укрінформ
Міністерство закордонних справ України розглядає участь лідерів країн Центральної Азії та Кавказу у заходах 9 травня в москві як аморальний та недружній крок щодо України і вияв зневаги до її народу. 

Про це йдеться у заяві МЗС України, повідомляє Укрінформ.

Відповідно до неї, Київ звернув увагу на участь у заході на червоній площі в москві 9 травня прем'єр-міністра Вірменії, президентів Казахстану, Киргизстану, Таджикистану, Туркменістану та Узбекистану.

Читайте також: На параді у москві був лише один танк – музейний

Міністерство зауважило, що під час заходу президент рф владімір путін, який розшукується міжнародним правосуддям за скоєння воєнних злочинів, виправдовував вбивства українців, знищення українських міст та сіл, викрадення українських дітей та репресії проти мешканців захоплених українських територій. У ніч перед зібранням рф випустила по Україні 25 крилатих ракет, зокрема 15 по Києву, аби заподіяти іще більше смертей та завдати іще більше руйнувань на українській землі.

Учасникам була продемонстрована російська військова техніка, яка вже десятий рік поспіль бере участь у неспровокованій агресивній війні росії проти України, підкреслюється в заяві.

Читайте також: Шольц - про парад у росії: Ця демонстрація сили нас не залякає

«Розглядаємо участь лідерів зазначених іноземних держав у публічному заході поряд із воєнним злочинцем, який хизується розв'язанням війни в Європі в масштабах, незнаних із часів Другої світової війни, як аморальний та недружній крок щодо України, вияв зневаги до українського народу, який бореться за своє виживання та свободу», - заявило МЗС України.

Зовнішньополітичне відомство України також наголосило, що народи Центральної Азії та Кавказу зробили неоціненний вклад у перемогу над нацизмом 78 років тому і не заслуговують на долю бути використаними зараз кремлем для участі у фальшивому дійстві, яке не має нічого спільного із подвигом переможців над нацизмом.

Читайте також: На кордоні Естонії та рф з'явився плакат «путін - військовий злочинець»

Як повідомлялося, 9 травня на червоній площі в москві пройшов щорічний військовий парад. Цього разу він був коротшим, ніж зазвичай, на ньому не було сучасної бронетанкової техніки, проїхав лише музейний Т-34.

Також у ніч проти 9 травня за дві хвилі обстрілу України росіяни здійснили пуски 25 крилатих ракет "Калібр" та Х-101/Х-555. 23 ракети знищила протиповітряна оборона Повітряних сил ЗСУ у взаємодії зі складовими Сил оборони України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-