Посол України закликає G7 засудити будь-яку загрозу застосування ядерної зброї на саміті в Хіросімі

Посол України закликає G7 засудити будь-яку загрозу застосування ядерної зброї на саміті в Хіросімі

Укрінформ
Посол України в Японії Сергій Корсунський закликає країни Групи семи засудити будь-яку загрозу застосування ядерної зброї та пообіцяти «рішучі дії» проти такого кроку на саміті G7 в Хіросімі.

Про це він заявив у інтервʼю Reuters, повідомляє Укрінформ.

Корсунський нагадав, що умови навколо Запорізької АЕС швидко погіршилися, і ситуація, про яку попередив на вихідних голова МАГАТЕ Рафаель Гроссі, стала «потенційно небезпечною».

«Це має бути дуже чітка заява конкретно ядерних держав G7 про те, що використання ядерної зброї або ядерний тероризм (вони) не будуть терпіти і відповідатимуть майже рішучими діями великих держав», – сказав дипломат.

На переконання посла України, найважливіше, що саміт, коли існує реальна загроза ядерного тероризму, відбудеться в Хіросімі.

Читайте також: Україна буде серед пріоритетів порядку денного саміту G7 - прем’єр Японії

Він закликав до переговорів G7 щодо ядерної безпеки та глобальної архітектури, оскільки як МАГАТЕ, так і Раді Безпеки ООН не вистачає повноважень.

«Ми вважаємо, що серед G7 має бути консенсус, якщо ми хочемо, щоб більша система міжнародної безпеки захищала будь-яку країну світу. Ми не говоримо лише про Україну», - підкреслив Корсунський.

Як повідомляв Укрінформ, саміт глав держав та урядів Групи семи запланований на 19-21 травня в Хіросімі (Японія).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-