Дмитро Кулеба закликав до поглиблення діалогу з Бахрейном

Дмитро Кулеба закликав до поглиблення діалогу з Бахрейном

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба наголосив на важливості поглиблення діалогу з Бахрейном, оскільки обидві країни мають спільні погляди не лише на тактичні, а й на стратегічні питання.

Про це Дмитро Кулеба сказав під час спільної з главою МЗС Бахрейну Абдуллатифом Аз-Заяні заяви для преси в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава української дипломатії зазначив, що розмова з бахрейнським колегою, яка стосувалася Формули миру Президента Зеленського, продовольчої безпеки та відновлення України, була дуже глибокою та ґрунтовною. За його словами, під час цього щирого обміну думками з’ясувалося, що обидві країни мають спільні погляди не лише на тактичні, а й на стратегічні питання.

Читайте також: Україна поглиблює співпрацю з Бахрейном та країнами Затоки - МЗС

«Тому нам потрібно більше таких розмов, більше таких зустрічей і тут, в Києві, в Україні, і в Бахрейні, тому що саме так твориться майбутнє відносин між нашими країнами і між Україною та регіоном, який представляє мій дорогий колега», - сказав Кулеба.

Своєю чергою глава МЗС Бахрейну Абдуллатиф Аз-Заяні відзначив, що візит до України є гарною нагодою обговорити шляхи зміцнення та розвитку дружніх відносин між країнами, які слугуватимуть інтересам народів обох держав.

«Ми обговорили двосторонню співпрацю в політичній, економічній, торговельній сферах. Ми наголосили на необхідності продовження спільної координації для вивчення можливостей розширення співпраці у важливих сферах, як це зазначено у Меморандумі про взаєморозуміння між міністерствами закордонних справ», - сказав Аз-Заяні.

Читайте також: російсько-іранська загроза: Стефанчук закликав Бахрейн допомогти стримати «вісь зла»

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський прийняв міністра закордонних справ Королівства Бахрейн Абдуллатіфа бін Рашида Аз-Заяні, який прибув із візитом в Україну.

Це перший візит очільника зовнішньополітичного відомства Бахрейну в Україну з часу встановлення дипломатичних відносин між країнами у липні 1992 року.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-