Подоляк розкритикував правих популістів та соціалістів за бойкот виступу Зеленського

Подоляк розкритикував правих популістів та соціалістів за бойкот виступу Зеленського

Укрінформ
Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк назвав дії "Австрійської партії свободи" (FPÖ) та "Соціал-демократичної партії Австрії" (SPÖ), які бойкотували виступ Зеленського у Національній раді, непідтримкою права України на самозахист.

Про це Подоляк заявив в інтерв’ю австрійській провідній газеті Die Presse, передає Укрінформ.

"Кожна партія суверенної держави може поводитися так, як їй подобається. Але у мене виникає питання: чи можна так легко порушити суверенітет Австрії? Йдеться не про нейтралітет. Питання Зеленського перед кожним парламентом: чи маємо ми право захищатися? Якщо хтось залишає (залу) перед виступом, то це означає, що державі, на яку напали, не надається право захищати свою територію", - прокоментував Подоляк питання про те, що депутати від FPÖ та SPÖ залишила залу Національної ради перед онлайн-виступом Зеленського.

Читайте також: В австрійському Клостернойбурзі праві популісти та соціал-демократи були не раді меру Бучі

За його словами, австрійські виборці "мають зробити власні висновки". "Якщо партія поводиться таким чином, то вона готова віддати австрійську територію будь-кому. І якщо хтось голосує за таку партію, він підтримує політику країни-вбивці. Інакше я не можу це розуміти", - заявив радник керівника Офісу Президента.

Водночас, він вказав на те, що Австрія є частиною об'єднаної Європи і "поділяє разом з нами спільні цінності".

"Європа засуджує дії росії та максимально підтримує Україну. Цим вона демонструє, що її цінності – це більше, ніж слова. Сьогоднішня війна в Україні – це не війна за територію. Це війна за цінності: за право бути такими, якими ми хочемо бути, а не такими, якими нас хоче бачити росія. Ми готові за це вмирати", - зазначив Подоляк.

Читайте також: У парламенті Австрії засудили бойкот Зеленського «друзями путіна» з Партії свободи

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський 30 березня виступав з онлайн-промовою перед Національною радою Австрії. Водночас, ультраправа та проросійська Партія свободи (FPÖ) виступила проти промови Глави Української держави, оскільки його виступ як "представника воюючої сторони" в парламенті Австрії нібито є порушенням нейтрального статусу країни. Крім того, неофіційний бойкот виступу Президента України влаштували і в Соціал-демократичній партії – половина з її депутатів у Національній раді, включаючи лідерку Памелу Ренді-Вагнер, були відсутні під час виступу Зеленського.

Читайте також: Нейтралітет Австрії жодним чином не заважає нашій солідарності з Україною – Шалленберг

Крім того, 28 квітня мер Бучі Анатолій Федорук виступив на засіданні муніципальної ради австрійського міста Клостернойбург, однак представники "Австрійської партії свободи" та "Соціал-демократичної партії Австрії" у міськраді не стали вітати його промову, оскільки це – "не тема ради".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-