Шмигаль про переговори з рф: Нехай спочатку ворог піде з України

Шмигаль про переговори з рф: Нехай спочатку ворог піде з України

Укрінформ
Спочатку росія має вивести свої війська з нашої території, а потім будемо домовлятися про правила подальшого співіснування.

Так Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на пресконференції у Римі на прохання журналістів прокоментував висловлювання Президент Бразилії Луїса Інасіо Лули да Сілви щодо переговорів з рф, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я скажу простим прикладом. Якщо до вас додому увірвалася банда криміналів та злочинців, які мають намір вбити вас, ваших дітей і забрати ваш дім собі, чи підете ви домовлятися із вашими сусідами з тими бандитами, щоб віддати їм більшу частину вашої квартири, віддати їм на виховання ваших дітей дозволити вбити частину членів вашої родини? Я не очікую вашої відповіді, але не думаю, що погодитеся співмешкати в одній квартирі зі злочинцем, який бажає вас вбити. Спочатку вони мають вийти за межі вашого житла, а потім із ними можна буде домовлятися про правила співіснування», - сказав Шмигаль.

Читайте також: Шмигаль подарував Папі Римському фотоальбом про злочини росії в Україні

Водночас він подякував президентові Бразилії та бразильському народу за всю надану Україні підтримку, а особливу за прихисток жінок та дітей, які змушені були покинути Батьківщину, рятуючись від війни.

Раніше президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва Україна заявив, що не хоче "нікому догодити" в питанні війни, яку росія розв'язала в Україні. він вважає, що і Україна, і рф однаково винні у початку війни в лютому 2022 року. Президент припустив, що Україна «має відмовитися від Криму» для того, аби «покласти край війні».

Прем'єр-міністр закликав усі країни долучатися до втілення у життя оприлюдненого Президентом Володимиром Зеленським мирного плану, адже чим більше партнерів допомагатимуть, тим скоріше буде мир.

Читайте також: Шмигаль попросив Папу Римського про допомогу у поверненні депортованих росією дітей

«Якщо неможливо для якоїсь однієї країни виконувати якийсь з цих пунктів, ми запрошуємо виконувати інші, які країни можуть взяти собі у роботу для виконання та для допомоги. Переконаний, що чим більше країн долучаться до цих пунктів, особливо пункту номер один – це припинення ядерного шантажу - тим скоріше ми досягнемо успіху і досягнемо миру в Україні», - додав Шмигаль.

Під час саміту G20 Володимир Зеленський проголосив мирний план з 10 пунктів, який має зупинити російську агресію. Він передбачає координацію міжнародних зусиль задля встановлення ядерної, енергетичної та продовольчої безпеки. Одним з ключових положень плану є виведення російських військ з усієї території України в межах міжнародно визнаних кордонів.

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль прибув в Італію у середу, 26 квітня. У Римі він взяв участь у двосторонній конференції з питань відновлення України, провів зустріч з президентом, головою Ради міністрів Італійської Республіки та головами палат італійського парламенту. Папа Римський Франциск прийняв Шмигаля 27 квітня, напередодні апостольського візиту понтифіка до Угорщини.

Фото: Денис Шмигаль, ТГ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-