Подоляк - про розмову Зеленського й Сі: Позиція України зафіксована у міждержавному спілкуванні

Подоляк - про розмову Зеленського й Сі: Позиція України зафіксована у міждержавному спілкуванні

Укрінформ
У розмові Володимир Зеленського із Сі Цзіньпіном відбулася фіксація позиції України в міждержавному спілкуванні, її офіційно доведено до китайської сторони.

Про це радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк розповів в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Президент публічно зафіксував, що жодних територіальних компромісів не може бути... Китай висловив свої 12 пунктів мирного плану, однак він не чув позиції України. І сьогодні вона зафіксована у міждержавному спілкуванні, офіційно доведена до китайської сторони», - підкреслив він.

Радник керівника ОП зауважив, що ще однією складовою процесу є призначення послом в КНР Павла Рябікіна: «Він буде чітко фіксувати позицію України. Зокрема, і багато логістичних дій у межах самого Китаю».

Читайте також: Розмова Зеленського та Сі Цзіньпіна: деталі

Також елементом стратегії українсько-китайських відносин є спрямування до України спецгрупи на чолі з експослом Китаю в росії Лі Хуеєм.

«Безумовно, Китай відреагував одразу на те, що проговорювалося з Президентом Зеленським, і направить сюди спецгрупу з Лі Хуеєм. Це людина, яка розуміє «дичину» російської спільноти як такої, оскільки він багато часу там працював», - резюмував Подоляк.

Читайте також: Зеленський: Вплив Китаю може повернути силу принципам, на яких має триматися мир

Як повідомлялося, заступник директора департаменту країн Східної Європи та Центральної Азії МЗС КНР Юй Цзюнь заявив, що Китай направить спеціального представника у справах Євразії до України та інших країн для проведення переговорів з усіма сторонами стосовно політичного врегулювання «кризи в Україні». Групу очолює колишній посол у росії Лі Хуей, який обіймав цю посаду з 2009-го до 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-