Боррель назвав неприйнятною заяву посла КНР щодо суверенітету колишніх радянських республік

Боррель назвав неприйнятною заяву посла КНР щодо суверенітету колишніх радянських республік

Укрінформ
Високий представник ЄС Жозеп Боррель назвав неприйнятними висловлювання китайського посла у Франції Лу Шає, який поставив під сумніви суверенітет держав, що постали на місці колишнього радянського союзу.

Як передає Укрінформ, про це він написав у Твіттері.

«Неприйнятні висловлювання посла Китаю у Франції, які ставлять під сумнів суверенітет країн, що стали незалежними після розпаду радянського союзу в 1991 році. ЄС може лише припустити, що ці заяви не є офіційною політикою Китаю», – зазначив він.

Читайте також: Подоляк про заяву посла Китаю у Франції: Дивно чути абсурдну версію «історії Криму»

Як повідомляв Укрінформ, китайський посол у Франції заявив, що країни, які колись були республіками у складі СССР, «не мають ефективного статусу в міжнародному праві», оскільки відповідна міжнародна угода, яка б ратифікувала їхній статус, на його думку, відсутня.

Офіційний представник Китаю також згадав про окупований росією Крим, зазначивши, що у цьому випадку все залежить від того, «з якої точки зору сприймати проблему», і що «все не так просто», а півострів «спочатку був російським».

Посол України у Франції Вадим Омельченко у відповідь припустив, що Лу Шає має проблеми з географією та нагадав, що такі заяви суперечать офіційній позиції Китаю.

Читайте також: У МЗС Естонії та Латвії викличуть китайських дипломатів через заяви посла КНР у Франції

З Критикою заяв китайського дипломата виступили Франція та країни Балтії.

Радник Офісу Президента Михайло Подоляк закликав Китай не переказувати пропаганду російських аутсайдерів, якщо він хоче бути «великим політичним гравцем».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-