Влада прагне почати переговори про членство України в ЄС до кінця року – Стефанчук

Влада прагне почати переговори про членство України в ЄС до кінця року – Стефанчук

Укрінформ
Українська влада зробить усе можливе, щоб до кінця цього року розпочались перемовини про членство України в Європейському Союзі.

Про це Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук заявив в інтерв’ю Укрінформу.

“Відкриття перемовин про повноцінне членство – це подія, яка на кілька голів вища, ніж надання статусу країни-кандидата на членство. Це фінішна пряма до вступу України в ЄС. Зробимо все, щоб до кінця цього року перемовини про членство розпочались”, – підкреслив Стефанчук.

У цьому контексті він зауважив, що прагнення України розпочати перемовини про членство до кінця року підтримала президентка Європейського парламенту Роберта Мецола на останній зустрічі за участі депутатів ВР та ЄП.

Читайте також: Президент Австрії запевнив у підтримці членства України в ЄС

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 28 лютого 2022 року підписав заявку на членство України в Європейському Союзі. 23 червня глави держав та урядів Євросоюзу ухвалили рішення щодо надання Україні статусу країни-кандидата на вступ до ЄС.

Президентка Європейського парламенту Роберта Мецола 4 березня 2023 року висловила сподівання, що переговори про членство України в Євросоюзі розпочнуться вже цьогоріч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-