Стефанчук запросить спікера Палати представників Конгресу США до України

Стефанчук запросить спікера Палати представників Конгресу США до України

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук запросить спікера Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки Кевіна Маккарті до Української держави, а також очікує на запрошення американського колеги відвідати США.

Про це глава українського парламенту розповів в інтерв’ю Укрінформу.

Він нагадав, що 18 квітня відбулася телефонна розмова Президента України Володимира Зеленського зі спікером Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки. “Після цього я говорив із главою Української держави. Він повідомив, що розмова була конструктивна. Домовились із Володимиром Олександровичем, що я готуватиму лист-запрошення спікера Маккарті в Україну. Дуже сподіваюсь, що він прийме це запрошення та приїде до України”, – зазначив Стефанчук.

Водночас спікер українського парламенту висловив сподівання, що Маккарті у відповідь надішле йому запрошення на візит до США. “Буду очікувати. Ми сформуємо велику делегацію. Нам дуже важливо, щоб у Конгресі США не занепадало питання України”, – додав Голова ВР.

Читайте також: Україна прагне здобути євроатлантичну перспективу на саміті НАТО у Вільнюсі — Голова ВР

Як повідомляв Укрінформ, 18 квітня Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Кевіном Маккарті.

Глава Української держави розповів співрозмовнику про перебіг бойових дій на основних напрямках фронту й про нагальні оборонні потреби української армії, зокрема у бронетехніці, далекобійній зброї, артилерії, ППО та авіації.

Окрім того, Президент України та спікер Палати представників США обговорили необхідність посилення санкційного тиску на російську федерацію.

Зеленський також запросив Маккарті відвідати Україну з візитом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-