Кулеба: Засмучує неспроможність ЄС реалізувати рішення про закупівлю боєприпасів для України

Кулеба: Засмучує неспроможність ЄС реалізувати рішення про закупівлю боєприпасів для України

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що неспроможність Європейського Союзу реалізувати спільну закупівлю боєприпасів засмучує, і це є перевіркою того, чи має ЄС стратегічну автономію у прийнятті нових важливих рішень у сфері безпеки.

Про це глава української дипломатії заявив у Твіттері, передає Укрінформ.

«Засмучує неспроможність ЄС реалізувати власне рішення про спільну закупівлю боєприпасів для України. Це перевірка того, чи має ЄС стратегічну автономію у прийнятті нових важливих рішень у сфері безпеки. Для України ціна бездіяльності вимірюється людськими життями», - зазначив Кулеба.

Читайте також: Боєприпаси для України можна закуповувати поза межами ЄС - посол Естонії

Як повідомлялося, ЄС ухвалив рішення про швидке постачання в Україну 1 мільйона боєприпасів. З метою реалізації цієї мети країни ЄС погодили виділення 1 мільярда євро з ЄФМ для компенсації країнам ЄС за поставку вже існуючих боєприпасів, та ще 1 мільярд євро – для нарощування спроможностей європейської оборонної промисловості у виробництві артилерійських снарядів як для України, так і для поповнення арсеналів у країнах ЄС.

У середу ЗМІ повідомили, що Франція та Польща влаштували суперечку, через що посли країн ЄС не змогли врегулювати розбіжності щодо спільних контрактів ЄС на закупівлю боєприпасів для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-