Сейм Польщі підтримав створення спецтрибуналу для рф

Сейм Польщі підтримав створення спецтрибуналу для рф

Укрінформ
Нижня палата польського парламенту ухвалила резолюцію, в якій висловила підтримку діям щодо необхідності покарання росіян за воєнні злочини в Україні і створення спецтрибуналу для їх засудження.

Про це повідомляє Сейм Польщі, передає Укрінформ.

У документі підкреслюється, що збройний напад на Україну є “актом агресії, який за своїм характером, рівнем та масштабом є грубим порушенням Статуту ООН і злочином агресії”.

У резолюції депутати підкреслили, що притягнення до відповідальності осіб, які вчинили злочини в Україні та проти України, є необхідним для того, щоб показати: "міжнародне право не допускає безкарності, а індивідуальну кримінальну відповідальність можуть нести і керівники держав".

“Тому Сейм підтримує дії, спрямовані на покарання винних, та ініціативи з цим пов’язані, такі як cтворення Спеціального трибуналу для злочинів агресії проти України та заснування Міжнародного центру з переслідування злочинів агресії проти України, який займатиметься відповідним збором доказової бази”, - йдеться в ухваленій резолюції.

Читайте також: Коста-Рика долучилася до коаліції за створення Спецтрибуналу для рф

Як повідомлялося, у вересні 2022 року Президент України Володимир Зеленський утворив робочу групу на чолі з Андрієм Єрмаком, яка опрацьовуватиме питання створення спеціального трибуналу для притягнення до кримінальної відповідальності керівництва російської федерації за скоєння злочину агресії проти України. Створення такого трибуналу підтримали Парламентська асамблея Ради Європи, Європарламент, Парламентська асамблея НАТО, Парламентська асамблея ОБСЄ та окремі держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-