Представники України і США провели консультації з питань Африки

Представники України і США провели консультації з питань Африки

Фото
Укрінформ
Спеціальний представник України з питань Близького Сходу та Африки Максим Субх провів консультації у форматі відеоконференції з помічницею державного секретаря США з питань Африки Моллі Фі.

Як передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу МЗС, сторони розглянули питання поглиблення співробітництва з африканськими партнерами у двосторонньому та багатосторонньому форматах. 

«Відбувся обмін думками щодо точок дотику між Україною та США для розвитку взаємодії між двома державами в Африці, зокрема у контексті протидії російській агресії. Представники зовнішньополітичних відомств розглянули тематику впливу позарегіональних акторів на позицію африканських держав з актуальних для української сторони питань», - зазначається у повідомленні.

Субх поінформував американських партнерів щодо заходів з активізації української дипломатії на африканському треку, наявних досягнень та подальших планів з просування національних інтересів України.

Читайте також: Джапарова: МЗС уперше розробляє комунікаційну стратегію з країнами Африки

Моллі Фі відзначила відкритість США до обміну досвідом з Україною для подолання викликів, що постають у відносинах з державами Африки, а також наголосила на готовності до розширення міждержавного діалогу, у тому числі з проблематики глобальної продовольчої безпеки.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство закордонних справ працює над організацією влітку другого африканського турне глави української дипломатії Дмитра Кулеби і проведенням саміту Україна-Африка.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-