Україна захищає Молдову від дестабілізації з боку росії – Попеску

Україна захищає Молдову від дестабілізації з боку росії – Попеску

Укрінформ
На цьому під час брифінгу для ЗМІ в межах Першої Чорноморської безпекової конференції Міжнародної Кримської Платформи у Бухаресті заявив міністр закордонних справ Молдови Ніку Попеску, передає кореспондент Укрінформу.

Як зазначив міністр, Молдова підтримує територіальну цілісність України і засуджує неспровоковану агресію рф.

За його словами, росія має за це понести покарання, усі злочини росіян повинні розслідуватися, а воєнні злочинці - понести покарання згідно з міжнародним законодавством.

Попеску зауважив, що російська агресія значною мірою впливає на європейський континент, зокрема і на Молдову, громадяни якої відчувають її в багатьох вимірах, зокрема, економічному та гуманітарному.

Читайте також: Війна рф проти України змінила порядок безпеки, встановлений ООН у 1945 році - міноборони Молдови

За його словами, Молдова продовжує бути ціллю гібридних спроб дестабілізувати країну й ініціатив місцевих олігархів, які координуються з росії.

“Опір України й української армії дозволяє нам зберігати стабільність, і я хочу подякувати громадянам Молдови за те, що вони розуміють: українці захищають нас від дестабілізації й агресії” ,- підкреслив Попеску.

Він додав, що Кишинів продовжує перебувати під тиском гібридних спроб дестабілізації країни, політичного тиску ззовні, впливу дезінформації і здійснення кібератак.

Політик також зазначив, що зараз Молдова готує свою частину до рапорту ЄС щодо прогресу на шляху до членства в Євросоюзі, який буде оприлюднено у жовтні. Він зауважив, що Україна має схоже завдання.

“Наша ціль полягає в тому, щоб Молдова отримала сигнал про відкриття дискусії щодо членства в ЄC”, - констатував Попеску.

Як повідомлялося, у Бухаресті триває Перша Чорноморська безпекова конференція Міжнародної Кримської платформи. Організаторами конференції є Міністерство закордонних справ України, Міністерство оборони України, Міністерство закордонних справ Румунії, Міністерство національної оборони Румунії, у партнерстві з Центром оборонних стратегій (Україна).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-