Країни G7 підтверджують відданість Україні та готовність вводити нові санкції проти росії

Країни G7 підтверджують відданість Україні та готовність вводити нові санкції проти росії

Заява
Укрінформ
Міністри фінансів і керівники центральних банків країн Групи семи (G7) під час зустрічі у Вашингтоні підтвердили свою непохитну підтримку України та рішучість вводити нові санкції проти росії у відповідь на розв’язану нею агресивну війну.

Про це з посиланням на заяву учасників зустрічі повідомляє Kyodo, передає Укрінформ.

Очільники фінансових блоків урядів країн G7 привітали схвалення Міжнародним валютним фондом програми для України на $15,6 мільярда та заявили свою «рішучу відданість» накладенню санкцій і запровадженню інших економічних обмежень проти росії у відповідь на її «незаконну, невиправдану та неспровоковану війну».

У контексті зміцнення ланцюгів поставок і забезпечення економічної безпеки на фоні поглиблення зв’язків між Китаєм і росією, які володіють важливими природними ресурсами, вони заявили, що «підвищення стійкості ланцюга постачання допоможе підтримувати макроекономічну стабільність і зробити світову економіку більш стійкою».

Головні фінансисти G7 також зазначили, що їхні держави готові й надалі докладати зусиль для підтримки країн із низьким і середнім рівнем доходу, які непропорційно постраждали від вторгнення росії в Україну та інших глобальних проблем.

Читайте також: Євросоюз обговорює з країнами G7 спецтрибунал щодо злочину агресії росії – єврокомісар

Очільники фінансів G7 раніше зустрічалися в лютому на полях зустрічі країн Групи двадцяти (G20) в Індії. Тоді вони погодилися збільшити свою економічну допомогу Україні цього року до $39 мільярдів із $32 мільярдів, обіцяних раніше, аби допомогти їй швидше відновити інфраструктуру та захиститися від російської агресії.

Як повідомляв Укрінформ, країни G7 у травні можуть запровадити санкції щодо діамантів видобувного гіганта «Алроса», що стане черговим вагомим обмеженням проти рф через її війну проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-