Україна підтримує заклик Індії щодо реформи Радбезу ООН - Єрмак

Україна підтримує заклик Індії щодо реформи Радбезу ООН - Єрмак

Укрінформ
Українська влада поділяє переконання індійських колег у тому, що перебалансування міжнародних інституцій, серед яких Радбез ООН, у світі давно назріло.

Як передає Укрінформ, про це написав у колонці для The Hindu керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.

“Ми раді мати теплі дипломатичні відносини з Індією, і я вважаю, що маю рацію стверджувати, що наші погляди схожі у двох важливих аспектах. По-перше, ми не прагнули війни з росією; як Індія, ми воюємо лише тоді, коли на нас нападають. По-друге, ми поділяємо переконання Індії в тому, що перебалансування міжнародних інституцій у світі давно назріло”, - заявив він.

Єрмак додав, що росія дискредитувала себе як постійного члена Ради Безпеки Організації Об’єднаних Націй, підриваючи глобальну віру в застарілу структуру.

“Радбез був створений після Другої світової війни з місією підтримувати мир у всьому світі — завдання, яке вона явно не змогла виконати. Скільки б часу не знадобилося, щоб позбавити світ від зловмисних ексцесів росії, кампанія пана Моді (прем'єр-міністра Індії Нарендри Моді — ред.) за реформу ООН заслуговує на успіх”, - зазначив він.

Читайте також: 49 країн засудили росію за зловживання статусом постійного члена Радбезу ООН

За словами керівника ОП, Україна також щиро підтримує тему нинішнього головування Індії у G20, запропоновану Моді.

“Президент України Володимир Зеленський повторив цей меседж, коли оприлюднив нашу формулу миру на саміті G20 минулого року. План передбачає прості, але необхідні кроки, знайомі кожній людині, яка поважає себе, інших людей і навколишній світ. Ті, хто виступає проти плану, також виступають проти енергетичної, продовольчої, ядерної та екологічної безпеки”, - підсумував Єрмак.

Читайте також: Кулеба після відео з обезголовлюванням: Це абсурд, що росія головує в Радбезі ООН

Як повідомляв Укрінформ, перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова поінформувала, що Президент України Володимир Зеленський запросив переговори з Премʼєр-міністром Індії Нарендрою Моді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-