Кулеба після відео з обезголовлюванням: Це абсурд, що росія головує в Радбезі ООН

Кулеба після відео з обезголовлюванням: Це абсурд, що росія головує в Радбезі ООН

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав абсурдом головування росії у Раді безпеки ООН у той час, як російські військові чинять звірства проти українських військовополонених.

Про це глава української дипломатії написав у Твіттері, передає Укрінформ.

«У мережі поширюється жахливе відео, як російські війська обезголовлюють українського військовополоненого. Це абсурд, що росія, яка гірша за ІДІЛ, головує в РБ ООН. російські терористи мають бути вигнані з України та ООН і відповідати за свої злочини», - написав Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, радниця з питань комунікацій керівника Офісу Президента України Дарія Зарівна заявила, що метою оприлюднення відео з відрізанням голови українському військовому є залякування.

Читайте також: Голова СБУ про тих, хто відрізав голову українському бійцю: «Ми знайдемо цих нелюдів»

Минулого тижня в інтернеті з’явилися два відео з нібито обезголовленням українських захисників.

За інформацією CNN, «на відео, ймовірно, зображені окремі події. Одне з них могло бути записане нещодавно, а інше - судячи з кількості зелені - певно, було зняте влітку».

Перше відео було опубліковане на проросійському каналі у соцмережах 8 квітня. Воно було навмисно зняте «вагнерівцями» і показує два обезголовлені тіла українських військових, які лежать на землі поруч з пошкодженим військовим автомобілем. Видається, що у обох мертвих військових також відтяті руки. російські акаунти стверджують, що відео було зняте поблизу Бахмута.

Друге відео, яке з’явилося в Твіттері і навмисно сильно розмите, ймовірно, було записане влітку, з огляду на кількість рослинності в кадрі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-