Україна розірвала угоду з росією про порядок перетину кордону

Україна розірвала угоду з росією про порядок перетину кордону

Укрінформ
Верховна Рада припинила дію угоди між Кабінетом Міністрів України та урядом російської федерації про порядок перетину українсько-російського державного кордону жителями прикордонних регіонів двох держав.

Про це народний депутат із фракції “Голос” Ярослав Железняк повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

Він уточнив, що за відповідний закон №0181 проголосували 283 парламентарії.

Документ передбачає припинення дії угоди між урядами України та рф про порядок перетину українсько-російського держкордону жителями прикордонних регіонів України та росії від 18 жовтня 2011 року.

Читайте також: Латвія побудує ще понад 60 кілометрів паркану на кордоні з білоруссю

Підкреслюється, що припинення дії угоди сприятиме посиленню державного контролю в’їзду та перебування в Україні громадян рф в умовах загроз національній безпеці Української держави.

Окрім того, український парламент 288 голосами ухвалив закон №0185 “Про вихід з угоди про проведення узгодженої політики у визначенні транспортних тарифів”.

Читайте також: У ДПСУ розповіли, навіщо розширюють до двох кілометрів смугу на кордоні з рф та білоруссю

Згідно з документом, Україна виходить з угоди про проведення узгодженої політики у визначенні транспортних тарифів, вчиненої 17 січня 1997 року у москві, ратифікованої із застереженням Законом України від 10 лютого 1998 року.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого 2022 року російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-