Україна та Польща відновлять роботу Консультаційного комітету Президентів

Україна та Польща відновлять роботу Консультаційного комітету Президентів

Укрінформ
Українська і польська сторони домовилися про відновлення роботи Консультаційного комітету Президентів України і Польщі.

Про це за результатами візиту до Києва повідомив у Твіттері голова Бюро міжнародної політики у канцелярії президента Польщі Марцін Пшидач, передає Укрінформ.

“Ми погодилися з Андрієм Єрмаком (керівник ОПУ – ред.) щодо відновлення роботи Консультаційного комітету Президентів України і Польщі. Він, зокрема, займатиметься покращенням економічної співпраці у контексті майбутньої відбудови України”, - написав Пшидач.

Він додав, що Варшава хоче, аби польські компанії мали дуже добру стартову позицію у процесі відбудови України.

Читайте також: Польща розбудовує найбільшу в Європі сухопутну армію для протидії загрозі рф

Як повідомляв Укрінформ, керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак у понеділок провів зустріч із делегацією Республіки Польща, до складу якої увійшли державний секретар канцелярії Президента Республіки Польща – керівник Бюро з міжнародної політики Марцін Пшидач, міністр у справах ЄС Республіки Польща Шимон Шинковський вель Сенк та міністр – член Ради міністрів Польщі Міхал Дворчик. Під час зустрічі обговорювалося широке коло питань у сфері оборонної підтримки України, європейської та євроатлантичної інтеграції й участі Польщі у відбудові України.

Консультаційний комітет Президентів України і Польщі був створений у 1993 році з метою поглиблення розвитку добросусідських і дружніх відносин між країнами та виходячи з необхідності надання відносинам нового політичного рівня. У подальші роки він діяв з різною інтенсивністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-