ЄС має підтримати Україну на шляху до членства в євроспільноті – міністр Франції

ЄС має підтримати Україну на шляху до членства в євроспільноті – міністр Франції

Укрінформ
Український уряд докладає величезних зусиль, щоб виконати рекомендації Єврокомісії в рамках процесу приєднання до євроспільноти, тому Європейський Союз теж має виконати свою частину роботи і підтримати Україну.

Про це заявила міністерка з європейських справ Франції Лоранс Бун під час ІІ Форуму Україна-Франція, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У нас скоро буде нова зустріч, щоб розглянути прогрес, досягнутий Україною на основі наших останніх рекомендацій. Авжеж, зараз усе може просуватися досить швидко. Я сьогодні говорила моїм українським колегам, що процес переходу від статусу кандидата до конкретних кроків (щодо вступу в ЄС. – ред.) – це дорога з двостороннім рухом. Україна має пройти свій шлях, однак ми також маємо пройти свою частину шляху, ми маємо підтримувати Україну», - сказала Бун.

За її словами, вона бачить, наскільки Україна швидко працює, і «результати просто вражають».

Читайте також: Україна виконала Угоду про асоціацію з ЄС майже на 80% - Стефанішина

«Світ дуже змінився, і сьогодні інтеграція України в ЄС має бути успіхом, і це задля нашої загальної безпеки… Український уряд робить величезні зусилля задля того, щоб виконати рекомендації в рамках процесу приєднання до ЄС. Сподіваюсь, у нас не заперечуватимуть», - зазначила міністерка з європейських справ Франції.

Як повідомлялося, раніше віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що Україна розраховує на отримання проміжної оцінки виконання семи рекомендації Європейської комісії у травні.

Фото: Europa Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-