Кабмін призначив директором НАБУ Семена Кривоноса

Кабмін призначив директором НАБУ Семена Кривоноса

Укрінформ
Кабінет Міністрів на позачерговому засіданні призначив директором Національного антикорупційного бюро Семена Кривоноса.

Як передає Укрінформ, відповідне рішення уряд ухвалив на позачерговому засіданні 6 березня, що транслювалося онлайн, передає Укрінформ.

Так, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль рекомендував призначити Кривоноса і уряд підтримав.

Шмигаль під час засідання наголосив, що вважає всіх трьох кандидатів, відібраних конкурсною комісією, професійно підготовленими для роботи на керівних посадах у НАБУ.

Також прем’єр запропонував новопризначеному директору НАБУ розглянути можливість та призначити двох інших кандидатів - Сергія Гупяка та Романа Осипчука - на керівні посади в бюро.

"З огляду на незалежність та професійність конкурсної комісії немає жодних підстав сумніватись в незалежності та доброчесності кожного з них (кандидатів - ред). Пропоную новопризначеному керівнику НАБУ розглянути можливість призначити двох інших кандидатів Сергія Гупяка та Романа Осипчука на керівні посади в НАБУ", - сказав Шмигаль.

Читайте також: Уряд затвердив Державну антикорупційну програму

Як повідомлялося, конкурсна комісія з обрання директора Національного антикорупційного бюро 4 березня після проведення співбесід на доброчесність з 11 претендентами на посаду відібрала три кандидатури, які внесли на розгляд Кабінету Міністрів.

Зокрема, це старший детектив НАБУ Сергій Гупяк, голова Державної інспекції архітектури та містобудування Семен Кривонос та керівник Управління внутрішнього контролю НАБУ Роман Осипчук.

Конкурс на посаду директора НАБУ стартував наприкінці 2022 року. На конкурс подалися 78 кандидатів, з яких допустили 74.

З 29 та 30 грудня 2022 року відбулося анонімне тестування на знання законодавства.

17 січня комісія з проведення конкурсу за результатами тестування загальних здібностей відсіяла 28 кандидатів. До наступного раунду пройшли 22 претенденти.

25 лютого комісія допустила до співбесід щодо відповідності критерію компетентності 11 кандидатів.

Повноваження попереднього директора НАБУ Артема Ситника закінчилися 16 квітня 2022 року.

Директора НАБУ призначає та звільняє з посади уряд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-