МЗС - Єврокомісії: Не час послаблювати санкції проти росії, треба готувати 11-й пакет

МЗС - Єврокомісії: Не час послаблювати санкції проти росії, треба готувати 11-й пакет

Укрінформ
Наразі не час послаблювати санкції проти росії, посилення санкційної політики ЄС та забезпечення дотримання вже чинних обмежень мають йти паралельними треками.

Про це йдеться у коментарі речника МЗС Олега Ніколенка з приводу заяви спеціального посланника ЄС про нібито зміну в акцентах подальшої європейської санкційної політики проти росії, передає Укрінформ.

«Жодним чином не зменшуючи важливість усунення лазівок для обходу санкцій, ми переконані, що ЄС має якнайшвидше розпочати підготовку до ухвалення наступного, 11-го пакета санкцій», - зазначив Ніколенко.

Читайте також: США обговорюють із союзниками санкції проти Китаю, якщо той допомагатиме росії - ЗМІ

Речник МЗС нагадав, що за рік повномасштабного вторгнення ЄС ухвалив уже 10 санкційних пакетів, а пакет від 24 лютого 2023 року суттєво розширив список російських фізичних та юридичних осіб, заборонив новим російським ЗМІ мовлення на території ЄС.

Водночас Ніколенко констатував, що до 10-го санкційного пакета не увійшла низка інших елементів, на яких наполягала Україна: ядерна енергетика, зокрема подальше обмеження діяльності корпорації “Росатом”, причетної до окупації Запорізької атомної станції, ІТ-технології, продаж діамантів, морська логістика.

Реальність така, що росія досі має доступ до величезних фінансових та технологічних ресурсів. А це - сотні мільйонів доларів, які вона спрямовує на вбивство цивільного населення та знищення інфраструктури в Україні. Тому не час послаблювати санкційний тиск, допоки триває війна в серці Європи», - заявив речник МЗС.

Читайте також: Байден продовжив дію санкцій проти росії

Він додав, що Україна також підтримує розширення санкційної коаліції, зокрема шляхом залучення країн Азії та Латинської Америки.

«Посилення санкційної політики та забезпечення дотримання вже чинних обмежень мають йти паралельними треками і доповнювати один одного», - резюмував Ніколенко.

Як повідомлялося, спеціальний посланник ЄС Девід О'Салліван в інтерв’ю Politico заявив про нібито зміну в акцентах подальшої європейської санкційної політики проти росії. За його словами, після ухвалення 10-го пакета санкцій Єврокомісія планує сфокусуватися на забезпеченні дотримання вже чинних обмежень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-