Штати в ООН: Підтримати резолюцію України означає підтримати Статут Об’єднаних Націй

Штати в ООН: Підтримати резолюцію України означає підтримати Статут Об’єднаних Націй

Укрінформ
Сполучені Штати виступили із закликом до країн-членів ООН підтримати проєкт резолюції щодо миру в Україні, ініційований Києвом, підкресливши, що це означатиме підтримку Статуту Об’єднаних Націй.

З такою заявою виступила в середу під час спеціальної сесії Генасамблеї ООН постійна представниця США при Організації посол Лінда Томас-Грінфілд, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Зараз ми маємо можливість проголосувати за мир і вкотре проголосувати за підтримку статуту ООН. Статуту ООН, який виступає за суверенітет і територіальну цілісність, Статуту ООН, який підтримує право на самооборону, і Статут ООН, який спрямований на підтримку міжнародного миру та безпеки в умовах лиха війни», - наголосила представниця США.

Читайте також: Стійкий мир в Україні можливий лише за принципами Хартії ООН – Боррель

Водночас, вона закликала країни, що зберігають нейтральне ставлення до війни в Україні, відмовитися від підтримки будь-яких пропозицій з поправками, що мають на меті підірвати принципи ООН та ігнорувати правду про цю війну.

«Я закликаю вас проголосувати «за» підтримку цієї резолюції, оскільки вона спрямована на сприяння дипломатії та діалогу»,- підкреслила Томас-Грінфілд.

Читайте також: Резолюція Генасамблеї ООН щодо України відобразить, в якому світі ми хочемо жити – Боррель

Вона також зауважила, що підтримка резолюції, представленої Україною, сприятиме спільним зусиллям для відповіді на загрози продовольчої безпеки, енергетичному фінансуванню, навколишньому середовищу, ядерній безпеці.

Як повідомляв Укрінформ, Україна в середу внесла на розгляд Генасамблеії ООН проєкт Резолюції «Принципи, що лежать в основі всеосяжного, справедливого та міцного миру в Україні».

Читайте також: Кулеба представив в ООН проєкт резолюції про принципи справедливого та міцного миру в Україні

Як заявив у цьому зв’язку глава МЗС України Дмитро Кулеба, не можна порушувати принцип територіальної цілісності, бо світ потоне в хаосі, якщо допустити силову зміну кордонів, прикриваючись політичною доцільністю чи симпатією до агресорів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-