В ОБСЄ пройде спеціальне засідання Постійної ради у зв’язку з роковинами війни

В ОБСЄ пройде спеціальне засідання Постійної ради у зв’язку з роковинами війни

Укрінформ
У зв’язку з роковинами повномасштабної війни росії проти України у п’ятницю, 24 лютого, пройде спеціальне посилене засідання Постійної ради ОБСЄ за участю представників столиць.

Засідання скликає головуюча в Організації Північна Македонія у відповідь на звернення делегації України, повідомив власному кореспонденту Укрінформу постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк.

"Очікується високий рівень учасників засідання. Практично, цю Постійну раду можна назвати міністерським засіданням. Це – чергове підтвердження того, що держави-учасниці визнають, що головною загрозою для безпеки в регіоні ОБСЄ сьогодні є росія. Фактично – найбільшою загрозою з часів Другої світової війни, - заявив Цимбалюк.

За його, посилене засідання Постійної ради ОБСЄ у п’ятницю також стане свідченням того, що розрахунок москви на "втому" союзників та партнерів України повністю провалився.

"Використаємо спеціальне засідання, щоб вкотре донести сигнал, що шлях до безпеки в Європі лежить через однозначну перемогу України. Для цього потрібні санкції, ізоляція росії та зброя", - підкреслив постпред України.

Читайте також: Українська делегація бойкотуватиме Парламентську асамблею ОБСЄ через участь росіян

Як повідомляв Укрінформ, Рада безпеки ООН 24 лютого проведе дебати до роковин початку широкомасштабної російської агресії проти України. До дебатів запрошені міністри закордонних справ країн-членів Радбезу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-