Міністр оборони Польщі назвав найбільший виклик щодо Leopard 2

Міністр оборони Польщі назвав найбільший виклик щодо Leopard 2

Укрінформ
Найбільшою проблемою в експлуатації танків Leopard 2, які отримає Україна в межах створення міжнародної танкової коаліції, є отримання запчастин для цих танків.

Про це під час спільного  брифінгу для ЗМІ на танковому полігоні у Свєнтошуві (південний захід Польщі),  з Президентом РП Анджеєм  Дудою заявив міністр національної оборони РП Маріуш Блащак, передає кореспондент Укрінформу.

"Зараз для нас найбільшим викликом є запчастини до цих танків. Це завдання, яке ми ставимо перед німецьким оборонним комплексом, про що я буду завтра говорити з моїм німецьким колегою", - сказав Блащак.

Він зазначив,  що Польща створює коаліцію танків Leopard 2A4, а Німеччина - Leopard 2A6; у межах формування коаліції Канада вже передала танки Leopard 2 А4, на яких канадські інструктори навчають українських танкістів.

За словами Блащака,  незабаром Норвегія надішле до Польщі танки, а норвезькі інструктори вже перебувають у Польщі. Він додав, що тривають також переговори про передачу танків з іспанською стороною.

За словами міністра, під час зустрічі у вівторок у  Брюсселі контактної групи щодо військової допомоги Україні (Ukraine Defense Contact Group) вестиметься розмова про надання Україні танків Leopard 2.

Блащак поінформував, що Польща не чекає на створення коаліції, а вже розпочала навчання українських танкістів. 

Читайте також: Українські танкісти розпочали навчання у Німеччині

Він підкреслив, що танки Leopard 2 мають безумовну перевагу над танками російського зразка.

"Ми маємо зупинити розвиток російської імперії. Українці хоробро захищають свою країну, а також увесь вільний світ",- сказав міністр національної оборони РП.

Він наголосив, що завданням Польщі є допомога Україні.

Як повідомляв Укрінформ,  на танковому полігоні у Свєнтошові нині навчаються 105 українських танкістів. 

Польща планує передати Україні роту танків, Leopard 2 (14 одиниць.).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-