В ОП очікують, що підтримка української формули миру буде закріплена у рішеннях Євросоюзу

В ОП очікують, що підтримка української формули миру буде закріплена у рішеннях Євросоюзу

Укрінформ
Усі країни-члени Європейського Союзу заявили про підтримку української формули миру і відповідної резолюції Генасамблеї ООН, окремі держави вже визначилися з конкретними пунктами, де вони можуть бути лідерами чи учасниками.

Про це заявив заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква у Фейсбуці за результатами європейського турне глави Української держави напередодні, передає Укрінформ. 

"Про підтримку «формули миру» вже заявили усі держави-члени. Окремі європейські держави вже навіть чітко визначилися з тими елементами з 10 пунктів формули, де вони готові виступати лідерами, співлідерами та учасниками", - написав він.

Читайте також: В ОП обговорили з представниками парламенту Нідерландів реалізацію формули миру

Жовква розповів, що формула миру стала топтемою зустрічей та публічних виступів Президента Володимира Зеленського у ході європейського візиту.

За його словами, глава держави наголошував, що потенціал формули і єдності з ЄС потрібно реалізувати на повну.

Заступник очільника ОП також поінформував, що Президент отримав від європейських партнерів запевнення у підтримці відповідної української резолюції під час проведення надзвичайної спецсесії ГА ООН на роковини широкомасштабного вторгнення рф в Україну.

Читайте також: В ОП обговорили з президентом Парламентської асамблеї НАТО євроатлантичну інтеграцію України

Крім того, за його словами, очікується, що підтримка формули миру буде також закріплена у відповідних рішеннях ЄС.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 8-9 лютого здійснив візит до Великої Британії, Франції та Бельгії.

У листопаді 2022 року Президент Володимир Зеленський презентував українську формулу миру. Зокрема, йдеться про радіаційну, ядерну, продовольчу, енергетичну безпеки, звільнення всіх полонених і депортованих, виконання статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України та світового порядку, виведення російських військ і припинення бойових дій, повернення справедливості, протидію екоциду, недопущення ескалації, фіксацію закінчення війни.

Фото: ОП


Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-