Зеленський сказав, коли Європа зможе остаточно звільнитись від російського імперіалізму

Зеленський сказав, коли Європа зможе остаточно звільнитись від російського імперіалізму

Укрінформ
Деякі європейські політики занадто довго розглядали відносини з Україною через російську оптику й остаточно перегорнути цю сторінку історії можна тоді, коли німецькі "Леопарди", "Мардери" і "Гепарди" допомагатимуть звільняти наші території від загарбників.

Про це під час спілкування зі студентами німецьких вищих навчальних закладів заявив Президент Володимир Зеленський, повідомляє Укрінформ.

"На жаль, відносини з країнами-сусідами росії надто довго розглядалися деякими європейськими політиками саме через російську оптику. Багато років політика європейських держав - не усіх, але тих, хто має найбільший вплив, будувалася на принципі обережності стосовно російських амбіцій і діалогу з росією попри все. Це стало політичними добривами для зухвалості російського імперіалізму, для певності теперішнього господаря кремля, що європейці, нібито, слабкі й що ракетний спадок радянської влади, нібито, переважає міжнародне право, демократію, стратегічну мету об'єднати Європу, а саме - необхідність гарантувати мир на нашому континенті", - підкреслив Глава держави.

Читайте також: Фінляндія готова долучитися до передачі танків Україні – МЗС

Він зазначив, що росія помилилась у своїх оцінках України та всієї Європи, адже ми не розгубилися, а об'єдналися і показали, що рф "більше ніколи не контролюватиме європейський простір і не диктуватиме народам, як жити та що цінувати".

Зеленський подякував канцлеру Німеччини Олафу Шольцу "за рішучість у тому щоб визначити минуле минулим" і те, що Німеччина стає одним із лідерів у підтримці України.

Читайте також: Моравецький їде до Берліна, щоб переконати Шольца передати Україні танки Leopard

"Ми цінуємо те, що німецька політика звільняється від російської оптики у ставленні до України та інших країн-сусідів росії. Але ще не перегорнута та сторінка європейської історії, на якій базується російська віра у слабкість Європи, ще є відчуття у москви, що, нібито, можна погрозами чи підкупом схилити європейські держави до тих рішень, які очікує росія. Я впевнений, що ця сторінка історії буде назавжди перегорнута тоді, коли ми зможемо звільняти наші міста і села від російських терористів за допомогою німецьких "Леопардів", "Мардерів", "Гепардів", - наголосив Президент.

Зеленський переконаний, що це буде час, коли Європа остаточно звільниться від російського імперіалізму.

"Це буде одне рішення, а скільки в ньому буде принциповості - чи не найбільше за весь час життя Європи після падіння радянської імперії", - додав він.

Читайте також: Від переносної зброї до танків Leopard: 7 сходинок західної допомоги Україні

Як повідомляв Укрінформ, Польща нещодавно дала згоду на передачу Україні роти танків Leopard 2. Для їх передачі Україні необхідна згода Німеччини.

На 20 січня запланована чергова зустріч у Рамштайні. Різні джерела стверджують, що Німеччина може ухвалити рішення про дозвіл на постачання танків свого виробництва іншим країнам і сама долучитися до такої допомоги. Досі відомство канцлера ФРН заперечувало такі плани на ближчу перспективу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-