Болгарія надала агреман новому послу України

Болгарія надала агреман новому послу України

Укрінформ
Уряд Болгарії після оцінки кандидатури нового посла України без зволікань надав агреман Олесі Ілащук, і не має жодних застережень щодо її роботи в Болгарії.

Про це йдеться у коментарі Міністерства закордонних справ України, повідомляє Укрінформ.

«Уряд Болгарії після оцінки її кандидатури (Олесі Ілащук – ред.), як це заведено у міжнародній практиці, без зволікань надав агреман пані Ілащук, не маючи жодних застережень щодо її роботи в Болгарії», - йдеться у повідомленні.

У МЗС також наголосили, що призначення на посади послів некадрових дипломатів є звичайною міжнародною практикою.

Читайте також: Кулеба й українські дипломати відвідали Миколаїв з робочим візитом

«В Україні за останні два роки усі некадрові дипломати, які були призначені на посади послів, демонструють гідні результати роботи. Лише за ними, а не інтерпретаціями та образами і варто судити про роботу посла за кордоном», - , наголошується у коментарі міністерства.

Також повідомляється, що Олеся Ілащук отримала диплом з відзнакою за спеціальністю «Країнознавство» кафедри міжнародних відносин факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Має кваліфікацію спеціалістки з міжнародних відносин, перекладачки. Вільно володіє англійською мовою.

Зовнішньополітичне відомство також зауважило, що 22-26 лютого відбувається Конференція Послів України «Війна та нові горизонти у світі». У межах цього заходу, зокрема, традиційно відбуваються призначення та погодження кандидатур послів Президентом України. На додаток до опублікованих 23 лютого призначень послів України в Латвії, Болгарії, Перу та Бахрейні сьогодні Президент України Володимир Зеленський призначив Юрія Клименка та Івана Холостенка на посади послів в Аргентині та Нігерії.

Читайте також: Молдова спростила правила в'їзду для українців

Агреман — попередня згода уряду держави перебування на прийняття певної особи як глави дипломатичного представництва іншої держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-