На початку вторгнення в Україну у складі російських ДРГ були білоруси - Безсмертний

На початку вторгнення в Україну у складі російських ДРГ були білоруси - Безсмертний

Укрінформ
Колишній посол України в білорусі Роман Безсмертний розцінює вчорашню зустріч володимира путіна з олександром лукашенком у мінську як "цікавий тактичний крок кремля".

Таку думку він висловив на пресконференції у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вчорашня подія (зустріч путіна і лукашенка в мінську – ред.) – це дуже цікавий тактичний наративний крок кремля. Він лише частково має відношення до ймовірної агресії проти України. З точки зору нинішньої оцінки, білорусь не має на сьогодні сил, які здатні атакувати Україну. А те, що туди заведено з росії у вигляді так званих чмобіків, потребує ще десь річної підготовки», - сказав Безсмертний.

Коментуючи російську воєнну доктрину, він зауважив, що це «постсовок, який абсолютно неконкурентоспроможний на полі бою».

Читайте також: У білорусі фіксують перекидання російської техніки до кордону з Україною

«При цьому темпи підтримки України повинні не тільки залишатися на нинішньому рівні, а й зростати», - переконаний експосол.

Водночас він зауважив, що наразі об’єднані сили рф і білорусі здатні завдавати ракетних ударів по території України. Крім того, небезпеку становлять диверсійні групи. У цьому контексті він зазначив, що на початку повномасштабного вторгнення у ворожих ДРГ були й білоруси. За словами Безсмертного, такі диверсанти були, зокрема, в окупованому селі Мотижин на Київщині, де він перебував.

«Північ України - це Полісся. Там живе дуже цікавий український субетнос. Але він не лише український, а й білоруський, тому вони (білоруські поліщуки – ред.) дуже легко інкорпоруються в українську поліську спільноту», - сказав Безсмертний, зазначивши також, що «постійно ведеться рекрутування».

Читайте також: Резніков оцінив можливість наступу росіян із території білорусі у зимовий період

Як повідомлялося, 19 грудня олександр лукашенко і президент рф володимир путін провели переговори у мінську.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, коментуючи цю зустріч, зазначив, що путін продовжує схиляти лукашенка до максимального сприяння діяльності російських збройних сил.

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що ударного угруповання рф на території білорусі наразі не сформовано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-