Зеленський скоординував із президентом Євроради кроки щодо руху України в ЄС

Зеленський скоординував із президентом Євроради кроки щодо руху України в ЄС

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський та президент Європейської ради Шарль Мішель скоординували подальші кроки щодо руху України до членства в Європейському Союзі.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в дописі глави держави у Телеграмі.

“Подякував президенту Європейської ради Шарлю Мішелю за запрошення виступити на засіданні саміту EUCO 15 грудня. Обговорили роль ЄС та держав-членів у реалізації формули миру. Вдячні за збільшення на 2 млрд євро Європейського фонду миру та розблокування нової фінансової програми обсягом 18 млрд євро”, - зазначив Зеленський.

Окрім того, він відзначив необхідність швидкого схвалення дев'ятого пакета санкцій та поінформував про прогрес у виконанні рекомендацій Європейської комісії. “Скоординували подальші кроки щодо руху України до членства в ЄС”, - додав глава держави.

Читайте також: Рада ухвалила закон про нацменшини

Як повідомлялося, глави держав та урядів Європейського Союзу 23 червня ухвалили рішення про надання Україні статусу країни-кандидата на вступ до ЄС. Одночасно із затвердженням статусу кандидата на вступ до ЄС для України Брюссель висунув на адресу Києва вимоги щодо проведення реформ, надавши список із семи пунктів.

Президент Володимир Зеленський запевнив, що попри розв’язану росією війну Україна продовжить утілювати законодавство, норми та правила Євросоюзу, а Кабінет Міністрів розробить відповідну дорожню карту для виконання вимог щодо вступу до ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-