Згода на ультиматуми рф дасть їй час для відновлення сил і жорсткішого нападу - Кулеба

Згода на ультиматуми рф дасть їй час для відновлення сил і жорсткішого нападу - Кулеба

Укрінформ
Жодна інша країна світу не прагне миру в Україні так сильно, як сама Україна, але згода на російські ультиматуми дасть росії паузу, аби відновити сили.

Про це глава української дипломатії заявив під час виступу на засіданні Ради міністрів закордонних справ ЄС, повідомляє Укрінформ з посиланням на МЗС України.

Коментуючи останні спекуляції у ЗМІ щодо мирного процесу він заявив, що жодна інша країна світу не прагне настання миру в Україні так сильно, як сама Україна, яка взагалі ніколи не хотіла цієї війни.

«Але ми також знаємо, що згода на російські ультиматуми не принесе миру. Результат буде прямо протилежним. росія хоче взяти паузу, аби відновити сили та здійснити ще більш жорстокий напад, щойно зможе це зробити», - сказав Кулеба.

Глава МЗС відзначив також, що жодних конструктивних пропозицій від росії Київ не почув і не почує, назвавши сигнал росії про те, що вони, нібито, відкриті для переговорів, нічим іншим, як димовою завісою для продовження агресії.

Читайте також: Україна вирішуватиме сама, що робити стосовно переговорів із росією – Боррель

«путін зараз не хоче жодних компромісів. Тому Президент Зеленський чітко наголосив: росія має вивести війська з території України в межах міжнародно визнаних кордонів. Це проторує шлях до мирного процесу», - акцентував міністр.

«Ті, хто думає, що цього не буде, тому що цього не може бути, і так далі – просто згадайте про Херсон. Все можливо. Але ми повинні залишатися принциповими. Це новий момент “1938 року” для Європи, і, звісно, нині не час шукати “Мир для нашого часу”. Цього разу нам потрібен справжній мир. Інакше наші імена будуть занесені в підручники історії як імена умиротворювачів, які не змогли запобігти катастрофі», - звернувся глава МЗС до європейських колег.

Читайте також: росії потрібні не переговори, а пауза для перегрупування військ – Подоляк

Як повідомляв Укрінформ, керівник зовнішньополітичного відомства Литви Ґабріелюс Ландсберґіс в понеділок у Брюсселі перед початком Ради міністрів ЄС із закордонних справ заявив, що Європа має надіслати Україні важливий сигнал про те, що перемога над російським агресором та встановлення стійкого миру в Україні є можливими лише на умовах України.

Фото: МЗС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-