Держдеп назвав умови, за яких росія може сподіватися на дипломатію

Держдеп назвав умови, за яких росія може сподіватися на дипломатію

Укрінформ
Заяви керівництва рф про начебто готовність до переговорів залишатимуться голослівними, допоки не почнуть підкріплюватися реальними кроками.

З подібною заявою виступив у вівторок під час пресбрифінгу в Вашингтоні речник Держдепартаменту США Нед Прайс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Може бути кілька способів, у які росіяни могли б продемонструвати свою готовність, свою здатність вести діалог і дипломатію – добросовісний діалог і дипломатію – з Україною», - зауважив офіційний представник Держдепу.

Читайте також: Позиція США і України щодо переговорів із росією збігається – Держдеп

Насамперед, за його словами, росія має припинити бомбардування цивільних об’єктів інфраструктури, припинити цілити по мережах водо- й електропостачання для українців. Крім того, російські сили повинні покласти край у кращому випадку невибірковим, а в гіршому – навмисним обстрілам житлових районів, цивільних будівель, дитячих майданчиків, шкіл, лікарень, наголосив Прайс.

Водночас представник Держдепу нагадав, що рф мала нагоду продемонструвати свою прихильність до діалогу й дипломатії, коли йшлося про її подальшу участь у «зерновій угоді». Замість цього, москва продовжує «тримати в заручниках» цю ініціативу для досягнення власних корисливих цілей.

Читайте також: США використають усі інструменти, щоб протидіяти постачанню Іраном зброї росії – Держдеп

Отже, зауважив представник Держдепартаменту, Сполучені Штати «не побачили нічого, що вказувало б на те, що росіяни наразі готові брати відповідальну участь у переговорах».

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Держдеп США підтвердив, що встановлення миру в Україні має ґрунтуватися на принципах Статуту ООН щодо територіальної цілісності й суверенітету, здатності для України захищати своє майбутнє, а також на притягненні до відповідальності рф за напад на Україну та вчинення воєнних злочинів.

Читайте також: Поліція розпочала понад 42 тисячі кримінальних проваджень щодо воєнних злочинів росії

Водночас у Офісі Президента України заявили, що діалог із рф стане можливим, коли російська армія залишить українську територію. В іншому разі угода про припинення вогню буде лише тактичною паузою для посилення позицій ворога і призведе до втрати територій України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-