Глава СБУ зустрівся з послами G7 – говорили про реформи і самоочищення відомства від «кротів»

Глава СБУ зустрівся з послами G7 – говорили про реформи і самоочищення відомства від «кротів»

Фото
Укрінформ
Виконувач обов'язків голови Служби безпеки України Василь Малюк провів у Києві зустріч із послами «Великої сімки» й обговорив з ними безпекові виклики, що постали перед країною після повномасштабного вторгнення російської федерації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

«Велику сімку» на зустрічі представляли посли Анка Фельдґузен (Німеччина), Мелінда Сіммонс (Велика Британія), Етьєн де Понсен (Франція), П’єр Франческо Дзадзо (Італія), Кунінорі Мацуда (Японія), а також повірені у справах послів Ешлі Малруні (Канада) та Крістофер В.Сміт (США).

Представники G7 висловили цілковиту підтримку Україні та її громадянам, запевнивши в подальшій допомозі з боку своїх країн. Також торкнулися безпекових тем і перспективи реформи спецслужби.

«Ми прагнемо створити правильну, боєздатну контррозвідувальну модель. Реформа має знайти той баланс, коли наш функціонал буде відповідати загрозам. Щоб з одного боку допомогти Службі модернізуватися, а з іншого – враховувати реалії війни та сусідство з країною-терористом», – заявив Малюк.

Читайте також: До суду передали справу «крота» фсб у Харківському управлінні СБУ

Він поінформував учасників зустрічі про те, як спільно з парламентом триває напрацювання законодавчих ініціатив для посилення спроможностей СБУ, зокрема в період війни. Ключовим напрямом, за його словами, є вдосконалення контррозвідувальної діяльності для відсічі російській збройній агресії.

Відтак, за даними Малюка, станом на сьогодні повністю переформатовані контррозвідка та військова контррозвідка, щоб максимально ефективно виконувати бойові завдання на лінії фронту. Співробітники СБУ працюють не лише в найбільш гарячих точках фронту, а й на визволених територіях і в тилу, викриваючи агентурні мережі рф, колаборантів і зрадників.

«Наші країни продовжуватимуть підтримувати Україну у боротьбі з російською збройною агресією. Також ми відкриті до подальших дискусій в питанні підтримки впровадження реформ в Україні, у тому числі пов’язаних із законодавчими ініціативами щодо посилення спроможностей СБУ», – наголосила посол Німеччини.

Очільник СБУ обговорив із послами G7 безпекові виклики, що постали після початку повномасштабної війни / Фото: СБУ

Також Малюк поінформував представників G7 про зміни в підходах до роботи та самоочищення відомства від «кротів» і зрадників, які працювали на російські спецслужби.

Очільник СБУ подякував послам за допомогу, яку надають Україні їхні держави.

Читайте також: Малюк розповів, що особисто затримував керівника управління СБУ в Криму Кулініча

«Це не просто підтримка України. Це внесок у безпечне і стабільне майбутнє Європи та світу. Вдячний, що позиція міжнародної спільноти консолідована – рф повинна відповісти за всі вбивства, руйнування і тероризм», – підкреслив він.

Як повідомляв Укрінформ, 3 листопада міністри закордонних справ країн G7 в ході зустрічі в Німеччині обговорять, як найкраще координувати подальшу підтримку України після нещодавніх російських атак на енергетичну інфраструктуру, що спричинили масові відключення електроенергії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-