Радбез ООН на вимогу росії обговорить фейки про «біолабораторії» та «брудну бомбу» в Україні

Радбез ООН на вимогу росії обговорить фейки про «біолабораторії» та «брудну бомбу» в Україні

Укрінформ
Сьогодні Рада безпеки ООН на запит москви збиратиметься двічі для обговорення російських фейків – про «військово-біологічну діяльність» та підготовку «брудної бомби» в Україні.

Як повідомили Укрінформ у секретаріаті Радбезу, повторне винесення росією на розгляд питання біолабораторій – запланована подія.

Що ж до формату обговорення «брудної бомби», це питання остаточно не вирішено. Його можуть розглянути в рамках того самого засідання або окремо.

Засідання Радбезу розпочнеться о 15:00 (22:00 за Києвом).

Раніше росія надіслала до РБ ООН «проєкт резолюції» про створення комісії для розслідування «діяльності біолабораторій США в Україні», а також «скаргу» щодо їхньої діяльності.

Читайте також: Штати в ООН: росія залякує, прагнучи уникнути покарання за порушення резолюції Радбезу

Як повідомляв Укрінформ, російська делегація ще в березні скликала позачергове засідання Радбезу ООН для поширення фейків з приводу «військово-біологічної діяльності США на території України».

25 жовтня росія намагалася переконати членів Ради Безпеки ООН, нібито Україна готова застосувати «брудну бомбу» на своїй території. При цьому жодних доказів таких звинувачень не надала.

Сполучені Штати та європейські країни виступили в Радбезі із засудженням російської дезінформації, підтвердивши непохитну підтримку України.

Читайте також: Іранські дрони: Більшість Радбезу підтримує розслідування під егідою ООН

У середу, 26 березня, росія ініціювала засідання Радбезу у відповідь на листи, надіслані до РБ Францією, Німеччиною, Великою Британією та США. У них зазначається, що передача Іраном дронів до рф суперечить резолюції 2231 стосовно обмежень, накладених на продаж зброї Тегераном. росія стверджувала, що керівництво ООН не вповноважене надсилати експертів для інспекції на заклик членів організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-