Дедалі більше країн визнаватимуть рф терористичним режимом - маршалок Сейму Польщі

Дедалі більше країн визнаватимуть рф терористичним режимом - маршалок Сейму Польщі

Укрінформ
Найближчим часом можна очікувати, що країни та міжнародні організації активніше визнаватимуть росію терористичним режимом.

Таку думку під час першого парламентського саміту міжнародної Кримської платформи у Загребі, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, висловила маршалок Сейму Польщі Елжбєта Вітек.

“Європарламент, який визнав дії росії такими, що мають ознаки терористичної країни. Думаю, що зараз цей процес стає настільки загальним, і ми вже маємо приклади, що окремі організації, парламенти прийматимуть такі декларації”,- заявила Вітек.

Читайте також: Естонія визнала російський режим терористичним

Окрім того, за її словами, країни НАТО, особливо найрозвинутіші в економічному плані, повинні надавати більше військової допомоги Україні.

“росія має одну армію, а країни НАТО – 30. Тож якби кожна країна відповідно до свого ВВП надавала Україні військову допомогу, про яку вона просить, це було б добре”, - констатувала маршалок Сейму.

Читайте також: Елжбєта Вітек, маршалок Сейму Польщі

Як повідомляв Укрінформ, 24-25 жовтня у хорватському Загребі проходив перший парламентський саміт міжнародної Кримської платформи.

Нагадаємо, 13 жовтня ПАРЄ за результатами термінових дебатів на тему “Нове загострення агресії російської федерації проти України” ухвалила резолюцію, в якій оголосила режим рф терористичним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-