Кулеба закликав світ запобігти поширенню іранської зброї серед терористів

Кулеба закликав світ запобігти поширенню іранської зброї серед терористів

Укрінформ
Україна засуджує атаку на нафтовий термінал Аль-Даббу в Ємені із застосуванням іранських дронів та закликає міжнародну спільноту запобігти поширенню іранської зброї серед терористів.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на брифінгу для іноземних ЗМІ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Атака на Аль-Даббу, нафтовий термінал в єменському Хадрамауті, 21 жовтня. Україна засуджує ці атаки. Ми вважаємо, що це кричуще порушення міжнародного права і норм. Ми звернули увагу на заяву міністра закордонних справ Ємена, де стверджується, що два іранських БПЛА вдарили по нафтовому обʼєкту», - сказав він.

Читайте також: Кулеба закликав Латинську Америку, Африку та Азію не вірити фейкам рф про «брудну бомбу»

Кулеба додав, що іранські дрони дедалі більше стають інструментом нападів на цивільних та енергетичну інфраструктуру, акцентувавши, що росія щоденно запускає їх, щоб нищити українську енергетику та вбивати мирне населення.

«Ми закликаємо Іран припинити постачати зброю росії, яка використовується у війні проти України. Ми також закликаємо міжнародну спільноту вдатися до рішучих та спільних дій, щоб запобігти подальшому поширенню іранської зброї серед терористичних організацій та режимів, включно з росією», - звернувся міністр.

Глава української дипломатії також висловив занепокоєння стосовно того, що Іран отримує чи вимагає від своїх партнерів в обмін на постачання БПЛА та іншої зброї, підкресливши, що міжнародна спільнота не має легковажно ставитися до цього безпекового ризику.

Читайте також: Співпраця з МАГАТЕ дозволяє зірвати дезінформаційну кампанію рф щодо «брудної бомби» – Кулеба

Як повідомлялося, 21 жовтня єменський уряд заявив про атаку хуситів, яких підтримує Іран, на нафтовий термінал Аль-Дабба в місті Аль-Шихр за допомогою дронів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-