Посол України в Австрії: Символіка російської війни має бути заборонена

Посол України в Австрії: Символіка російської війни має бути заборонена

Фото
Укрінформ
Посол України в Австрії Василь Химинець закликав до заборони символіки російської терористичної війни проти України.

Як передає Укрінформ, про це він написав у Твіттері після того, як українську інсталяцію у Відні невідомі спаплюжили символами "z" та "v".

"Символіка російської терористичної війни та всіх воєнних злочинів має бути заборонена", - зазначив Химинець, висловивши сподівання, що поліція проведе успішне розслідування акту вандалізму стосовно української інсталяції у центрі міста.

Йдеться про інтерактивний стенд "Авангардна історія України", який було відкрито тиждень тому на Площі прав людини у Відні. Інсталяція у синьо-жовтих кольорах дає змогу, використовуючи QR-код, ознайомитися з цікавими фактами тисячолітньої історії України.

Невдовзі після відкриття інсталяції її спаплюжили поки що невідомі вандали, які розмалювали стенд лайливими написами та літерами "z" та "v", відомими символами російської загарбницької війни проти України.

Читайте також: Посол України в Австрії обурений репортажем місцевого мовника про масові вбивства в Ізюмі

Представники української громади Відня та друзі нашої країни відмили сліди російського вандалізму на інсталяції. Випадок розслідує поліція Відня та відомство з питань захисту конституції й боротьби з тероризмом.

Як повідомляв Укрінформ, “z"-символ загарбницької війни рф проти України вже неодноразово фіксувався на публічних заходах у Відні, без реагування на це з боку поліції.

Зокрема, під час проросійського мітингу у вересні щонайменше один учасник відкрито ходив у футболці з літерою "z" та написом "армия россии".

Читайте також: Посольство України у Відні призупинило розгляд клопотання проросійської активістки

Під час російської акції "безсмертний полк" у столиці Австрії 9 травня на блузці однієї з учасниць також була літера "z".

У серпні "z"-символ також було нанесено на стіну в синьо-жовтих кольорах позаду пам’ятника воїнам червоної армії.

Фото: facebook.com/ukremb.at

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-