Перебіг війни з рф вирішується на полі бою, жодні рішення G20 на нього не вплинуть – Кулеба

Перебіг війни з рф вирішується на полі бою, жодні рішення G20 на нього не вплинуть – Кулеба

Укрінформ
На майбутньому саміті G20 не можуть бути ухвалені жодні рішення, які могли б серйозно вплинути на перебіг російсько-української війни, оскільки все вирішується на полі бою.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону «Єдині новини», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Що б хто не намагався вирішити на G20 з точки зору ситуації в російсько-українській війні, там не можуть бути ухвалені ніякі рішення, які серйозно вплинули б на перебіг цієї війни. Там будуть інші питання обговорюватися, але те, що важливо саме для нас безпосередньо з точки зору війни, - це вирішується в інших місцях. Питання вирішуються на полі бою », - сказав Кулеба.

Коментуючи можливий формат участі в саміті Президента Володимира Зеленського та можливі контакти іноземних лідерів з очільником кремля, очільник МЗС зауважив, що «все це в роботі», тому він поки що не буде вдаватися в деталі.

У цьому контексті Кулеба нагадав, що декілька місяців тому також в Індонезії. відбулася зустріч міністрів закордонних справ G20. За його словами, цій зустрічі передувала дуже велика і скрупульозна робота щодо того, як провести її таким чином, щоб навіть у такому форматі росія почувалася максимально ізольованою і не могла серйозно впливати на якість ухвалюваних рішень.

«Зрештою це на рівні міністрів вдалося зробити. Саме така робота триває і зараз у контексті проведення саміту G20, тобто яким чином зробити так, щоб путін почувався максимально ізольовано і щоб вони (росія. – ред.) не могли деструктивно впливати на ті рішення, які будуть ухвалені на саміті G20», - резюмував глава української дипломатії.

Читайте також: Навіть підготовка до підриву Каховської ГЕС тягне за собою відповідальність - Кулеба

Як повідомлялося, у росії заявили, що поїздка президента рф володимира путіна на саміт "Великої двадцятки", що відбудеться в Індонезії, наразі під питанням, оскільки необхідно врахувати всі фактори, зокрема безпеку очільника кремля.

Зустріч лідерів "Великої двадцятки" відбудеться 15-16 листопада на Балі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-