Рада очікує на висновок Венеційської комісії щодо законопроєкту про відбір суддів КСУ

Рада очікує на висновок Венеційської комісії щодо законопроєкту про відбір суддів КСУ

Укрінформ
Верховна Рада очікує на висновок Венеційської комісії щодо законопроєкту про оновлення відбору суддів Конституційного Суду України, ухвалення якого є однією з умов на шляху держави до європейської інтеграції.

Про це Голова ВРУ Руслан Стефанчук повідомив в ефірі національного телемарафону "Єдині новини", передає кореспондент Укрінформу.

Спікер наголосив, що європейська інтеграція України є пріоритетом номер один для парламенту. На переконання Стефанчука, ВРУ успішно виконує свою роботу. Зокрема, він нагадав, що парламент за своєю квотою призначив двох членів Вищої ради правосуддя. Окрім цього, всі необхідні законодавчі акти, за винятком проєкту закону про національні спільноти, який перебуває на розгляді європейських інституцій, уже ухвалені або в першому, або в другому читаннях.

Читайте також: Рада закликає парламенти Європи визнати росію державою-терористом - за прикладом ПАРЄ

"Ми очікуємо висновок Венеційської комісії щодо законопроєкту, який стосується нового відбору суддів Конституційного Суду. Він ухвалений у першому читанні", – зазначив Голова ВРУ.

Стефанчук запевнив, що за парламентом не буде жодних затримок щодо ухвалення необхідних законодавчих актів.

Він висловив сподівання, що до кінця осені, максимум до кінця року, Верховна Рада виконає всі покладені завдання, щоб розпочати перемовини щодо повноцінного членства України в Європейському Союзі.

Читайте також: Україна розглядає механізми позбавлення рф права перебування в ООН – Стефанчук

Як повідомляв Укрінформ, глави держав та урядів Європейського Союзу 23 червня ухвалили рішення про надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-