Україну в ООН уперше підтримали декілька країн Африки – Кулеба

Україну в ООН уперше підтримали декілька країн Африки – Кулеба

Укрінформ
Україну під час голосування за резолюцію «Територіальна цілісність України: захист принципів Статуту Організації Об'єднаних Націй» вперше підтримали декілька країн Африки, які раніше утримувалися або не брали участь у голосуваннях.

До цього факту привернув увагу в дописі у Фейсбуціміністр закордонних справ Дмитро Кулеба, передає Укрінформ.

«Зараз основна увага до 4 країн, які проголосували вчора в ГА ООН з росією, але давайте уважніше глянемо на ті 143 країни, які проголосували за Україну. Важлива зміна ситуації на нашу користь - декілька країн Африки, які раніше утримувалися під час голосувань або не брали в них участь, тепер проголосували «за»», - написав глава української дипломатії.

Кулеба зазначив, що у попередні тижні та місяці з їхніми лідерами розмовляв Президент Володимир Зеленський, він сам зустрічався з главами дипломатичних відомств цих країн, вони також були частиною першого в історії української дипломатії турне міністра закордонних справ країнами Африки.

«Цей результат доводить: потрібно говорити з африканцями, азійцями, латиноамериканцями, доносити правду, переконувати. Історична резолюція ГА ООН продемонструвала, що Україну підтримали не лише наші євроатлантичні союзники, а й більше країн Глобального Півдня. І кожній з них ми сьогодні вдячні за принципову позицію на захист міжнародного права та принципу територіальної цілісності», - акцентував очільник МЗС.

Читайте також: Кислиця потролив росію після голосування за резолюцію ООН

Як повідомляв Укрінформ, Генеральна Асамблея ООН у середу ухвалила резолюцію «Територіальна цілісність України: захист принципів Статуту Організації Об'єднаних Націй», яка засуджує російські псевдореферендуми на окупованих територіях України.

«За» висловилися 143 країни, проти - 5, утрималися - 35.

Співавторами резолюції виступили близько 70 країн. Серед них – Україна, всі країни ЄС, Австралія, Грузія, Республіка Корея, Молдова, Чорногорія, Камбоджа, Велика Британія, М’янма, низка держав Латинської Америки та Тихоокеанського регіону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-