Зеленський закликав ПАРЄ максимально ізолювати росію

Зеленський закликав ПАРЄ максимально ізолювати росію

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наполягає на визнанні світом російської федерації державою-спонсором тероризму або державою-терористом та максимальній дипломатичній ізоляції.

Про це він заявив під час онлайн-виступу на сесії ПАРЄ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Треба максимально ізолювати дипломатично російську федерацію, щоб спільнота в росії знала і сплачувала високу ціну за цю агресію, щоб суспільство почало тиснути на своє військово-політичне керівництво", - сказав глава держави.

Читайте також: Зеленський закликав Червоний хрест «битися», щоб отримати доступ до українських полонених

У цьому контексті він наголосив на важливості визнання рф державою-спонсором тероризму або державою-терористом.

"Найголовніше, щоб суспільство рф зрозуміло, що вони з цього моменту є суспільством держави-терориста, з цього моменту кордони для них не відкриті до європейських держав. Не можна підтримувати війну, а відпочивати в Європі. Не можна говорити, що "ми воюємо проти цих цінностей, у нас свої цінності", але якщо "свої" цінності, то чому вони отримують задоволення від країн з іншими цінностями", - підкреслив Зеленський.

Як повідомлялося, Міжнародна робоча група з питань санкцій проти росії розробила новий документ, у якому пояснила всі тонкощі визнання рф державою–спонсором тероризму.

Читайте також: Родичі захисників «Азовсталі» обговорили з президентом ПАРЄ варіанти повернення полонених

Верховна Рада України в квітні визнала російську федерацію державою-терористом, у травні звернулася до обох палат Конгресу США із проханням визнати росію країною-спонсором тероризму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-