Глава оборонного комітету Бундестагу прибула у Київ

Глава оборонного комітету Бундестагу прибула у Київ

Укрінформ
Голова оборонного комітету Німецького Бундестагу Марі-Ан’єс Штрак-Ціммерманн прибула 6 жовтня в Київ з дводенним візитом.

Про це політик від ліберальної партії повідомила в своєму Твіттері, передає Укрінформ.

«Приїхали в Київ. Бути на місці, отримати враження про ситуацію та потреби, поспілкуватися з політиками та урядом зокрема з солдатами є для мене важливим в нинішній ситуації. Німеччина повинна збільшити підтримку», - написала Штрак-Ціммерманн.

Як політик розповіла виданню Spiegel, під час дводенного візиту вона хоче дізнатися, які німецькі танки потрібні Україні та таким чином посилити тиск на канцлера ФРН. Заплановані переговори щодо подальших поставок зброї.

У четвер вранці Штрак-Ціммерманн відвідає зруйнований аеропорт Антонов. Потім вона планує відвідати різні позиції української армії та отримати уявлення про останні події на фронті.

На п'ятницю заплановані переговори з представниками українського парламенту та уряду, зокрема міністром оборони Олексієм Резніковим та головним радником Президента Володимира Зеленського Андрієм Єрмаком.

Депутат Бундестагу прибула в Київ у супроводі невеликої делегації нічним потягом. Слід зазначити, що Штрак-Ціммерманн була першим німецьким політиком, яка відвідала Україну після початку війни. У квітні вона разом із головами комітетів у закордонних справах Міхаелем Ротом та у справах Європи Антоном Гофрейтером відвідали Західну Україну.

Читайте також: Глава USAID прибула до Києва

Політик Вільної демократичної партії неодноразово висловлювалася за подальші поставки танків в Україну. Зокрема, лобіювала постачання БМП Marder. Штрак-Ціммерманн переконана, що Бундесвер може обійтися без додаткових танків. «Я точно знаю, що промисловість здатна протягом року компенсувати 50 Marder і повернути їх армії», - заявила вона. Саме наразі, під час контрнаступу, на її думку, така техніка були би «дуже актуальною».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-