Зеленський: Визнання рф спонсором тероризму – основа відновлення глобальної безпеки

Зеленський: Визнання рф спонсором тероризму – основа відновлення глобальної безпеки

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський знову закликав країни ООН визнати росію державою-спонсором тероризму.

Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, про це він завив, виступаючи на 77-й сесії Генеральної Асамблеї ООН у середу.

«Ми повинні нарешті визнати росію державою-спонсором тероризму на всіх рівнях в усіх країнах, які сповідують цінності миру й захисту людського життя. Юридично, політично. Якщо немає юридичного механізму, можна прийняти політичне рішення в парламентах. Це фундамент для відновлення глобальної безпеки», - наголосив він.

Читайте також: Зеленський – про переговори з рф: Ми не можемо погодитися на відкладену війну

Коли одна країна намагається вкрасти територію іншої держави, то ставить під удар усі держави світу, пояснив він. Глобальна безпека не може бути відновлена без відновлення територіальної цілісності країни, яка зазнала агресії.

Тому третім пунктом формули миру для України є відновлення безпеки та територіальної цілісності, підкреслив Зеленський.

Четвертий пункт, за його словами - це гарантії безпеки.

Президент розповів, що Україна презентувала партнерам пропозиції щодо модернізації архітектури безпеки для України та Європи і світу, «яка не дозволить більше жодної агресії проти нас». Він нагадав, що йдеться про юридично зобов'язальні багатосторонні та двосторонні договори.

Читайте також: Зеленський: Найголовніші санкції проти рф - визнати її спонсором тероризму

П'ятий пункт української формули миру - рішучість – те, без чого інші чотири пункти не працюватимуть, сказав Зеленський.

«Це наша рішучість боротися. Це рішучість партнерів допомагати нам і самим собі. І це рішучість світу об'єднатися навколо того, хто бореться проти збройної агресії і притягнути до відповідальності того, хто загрожує всім», - уточнив він.

Як повідомлялося, Президент у своєму виступі сформулював п’ять пунктів форуми миру.

20 - 26 вересня у Нью-Йорку триває тиждень високого рівня в рамках 77-ї сесії Генасамблеї ООН, де виступають лідери держав, глави урядів, керівники зовнішньополітичних відомств країн-членів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-