В Українському інституті Нью-Йорка зустрілися перші леді країн Люблінського трикутника

В Українському інституті Нью-Йорка зустрілися перші леді країн Люблінського трикутника

Фото
Укрінформ
У межах 77-ї сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку відбулася зустріч перших леді країн Люблінського трикутника.

Як передає Укрінформ, про це повідомила в Телеграмі Олена Зеленська.

«Сьогодні країни Люблінського трикутника зустрічалися в особах перших леді і в особливому місці. Побачилася з колегами – першою леді Польщі Агатою Корнгаузер-Дудою та першою леді Литви Діаною Наусєдєнє в Українському інституті у Нью-Йорку в межах 77-ї сесії Генасамблеї ООН», - написала вона.

За словами Зеленської, вони мали багато що обговорити:захист українських жінок і дітей у країнах перебування, дитячу освіту, зокрема можливість вивчати українську мову / продовжувати навчання в українських школах онлайн поряд із відвідуванням місцевих шкіл, проєкти щодо відпочинку та оздоровлення дітей і культурні ініціативи, як-от «Українська книжкова поличка», що несуть нашу літературу в кожну країну, де є українці.

Окрему увагу перші леді приділили питанню ефективного залучення міжнародних організацій до подолання соціальних викликів, що постають унаслідок війни в Україні. Пані Діана Наусєдєнє ініціювала об’єднання зусиль перших леді та міжнародних неурядових організацій задля розвитку проєктів та ініціатив.

Читайте також: Для участі в заходах на полях ООН до Нью-Йорка прибули Прем’єр України та перша леді

«Отримала безумовну підтримку та впевненість, що наші найближчі друзі та партнери відстоюють і відстоюватимуть інтереси України та українців. Світова співпраця завжди багатогранна, але нехай в основі буде саме наш «трикутник однодумців», - наголосила Олена Зеленська.

«Люблінський трикутник» – це дипломатична ініціатива, яка об'єднує Україну, Литву і Польщу. Декларацію про створення цього альянсу міністри закордонних справ країн-учасниць підписали 28 липня 2020 року в польському Любліні. У межах цього формату Варшава, Вільнюс та Київ співпрацюють у політичній, економічній, соціальній та культурній сферах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-