Кулеба радить партнерам уважно аналізувати, чому рф посилає сигнали про переговори

Кулеба радить партнерам уважно аналізувати, чому рф посилає сигнали про переговори

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба радить міжнародним партнерам уважно аналізувати, чому росія посилає сигнали про начебто готовність до перемовин з Україною, і якими при цьому є її реальні цілі.

Про це глава МЗС заявив у інтерв’ю «РБК-Україна», передає Укрінформ.

За словами глави української дипломатії, росіяни з певною періодичністю згадують слово "переговори", але щоразу йдеться про виконання її вимог. У цьому контексті він констатував, що цілі росії наразі залишаються незмінними – вона хоче повної поразки України, тобто жодні перемовини наразі виключені.

«В той момент, коли росія надасть серйозний сигнал про готовність до переговорів, перше, що потрібно буде зробити не нам, а насамперед деяким нашим партнерам, це дуже уважно проаналізувати, чому цей сигнал надійшов», - сказав Кулеба.

Він додав, що, на думку української сторони, росія проявить серйозну зацікавленість в реальних переговорах у той момент, коли усвідомить і змириться з тим фактом, що її позиції максимально ослабли, вона не може втримати навіть те, що захопила, їй потрібно буде різко стабілізувати ситуацію.

«Але тоді постає логічне питання: якщо на цей момент ми перебуватимемо в успішному наступі і будемо звільняти свої території, то чому нам потрібно про щось домовлятися з агресором?», - зауважив міністр.

Читайте також: На трюк росії з переговорами вже ніхто не купується – Кулеба

Очільник МЗС підкреслив, що наша кінцева мета –звільнення наших територій.

«Ми з ними воюємо не заради того, щоб сісти і десь домовитися про те, що вони тут залишаються. Нам не потрібні другі чи треті мінські домовленості, чергові нормандські формати і Тристоронні контактні групи, ми вже це пройшли, дякуємо, нам вистачило», - резюмував Кулеба.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ росії сергій лавров 11 вересня сказав, що москва не відмовляється від переговорів з Україною.

Президент Володимир Зеленський заявив, що будь-які перемовини з російською федерацією будуть можливими тільки після повного звільнення нею всіх окупованих українських територій.

Фото: Офіс президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-