Шмигаль зустрівся з Мецолою: Розраховуємо на підтримку Європарламенту в низці питань

Шмигаль зустрівся з Мецолою: Розраховуємо на підтримку Європарламенту в низці питань

Фото
Укрінформ
Україна розраховує на підтримку Європейського парламенту в низці питань, зокрема, і щодо членства України у ЄС.

Як написав у Телеграмі Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, про це йшлося на його зустрічі у Брюсселі з Президентом Європарламенту Робертою Мецолою та керівниками політичних груп, передає Укрінформ.

«Пріоритетами залишаються: військова допомога, посилення санкційного тиску, фінансова та гуманітарна підтримка України. Після отримання Україною статусу кандидата нашим ключовим пріоритетом є перехід до переговорного процесу щодо членства. Розраховуємо на підтримку Європарламенту в цьому питанні», - написав Шмигаль.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зустрівся з президенткою Європарламенту Робертою Мецолою / Фото: КМУ

Глава уряду подякував міжнародним друзям за рішучість і лідерство в допомозі Україні. Він нагадав про те, що наступного тижня відбудеться перша пленарна сесія ЄП у новому сезоні.

«Впевнений, що Європарламент та інші інституції ще раз наголосять на своїй незмінній підтримці України та визначать безумовним пріоритетом перемогу в цій війні, що ганебно розв’язала росія», - додав Шмигаль.

Читайте також: Україні потрібно більше зброї та повне енергетичне ембарго росії – Шмигаль

Він зауважив, що нині переконався в тому, що Україна й українці залишаються у фокусі уваги Європарламенту.

Повідомляючи про зустріч із главою українського уряду, Роберта Мецола запевнила, що Європарламент і надалі підтримуватиме Україну, залишаючись її надійним другом.

"Дорогий Денисе Шмигалю, ласкаво просимо до Європейського парламенту. Дякую, що боретеся за наші спільні цінності. За те, що не здаєтеся. Ви й надалі знаходитимете нашу підтримку - політичну, фінансову, військову, матеріально-технічну та гуманітарну. Європейський парламент залишиться надійним другом України", - написала вона у Твіттері.

Як повідомляє Урядовий портал, Прем’єр-міністр розраховує на підтримку Європарламенту в переході до переговорного процесу щодо членства України в ЄС.

«Розраховуємо на підтримку Європарламенту та вашу особисту підтримку в цьому питанні. Ми віримо, що цей процес супроводжуватиметься новою якістю діалогу з Європарламентом, який відіграє важливу моніторингову роль в процесі відповідних переговорів з країнами-кандидатами», — сказав Шмигаль.

Читайте також: Україна на Раді асоціації у вересні заявить про свої євроінтеграційні очікування — Стефанішина

У контексті першої пленарної сесії Європарламенту в новому сезоні, яка відбудеться наступного тижня, глава уряду висловив упевненість, що Європарламент та інші інституції ще раз наголосять на своїй незмінній підтримці України та визначать безумовним пріоритетом перемогу у війні, ганебно розв’язаній росією.

«Ми високо цінуємо підтримку Європарламенту в питаннях санкцій проти росії. Ухвалені резолюції демонструють розуміння необхідності якомога швидше посилювати тиск на агресора та здійснювати контроль над виконанням санкцій», — сказав Прем’єр-міністр.

Як повідомляв Укрінформ,зустріч у форматі Ради асоціації ЄС-Україна відбудеться у Брюсселі 5 вересня під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та високого представника ЄС Жозепа Борреля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-