Боррель сподівається, що місія МАГАТЕ зможе стабілізувати ситуацію на Запорізькій АЕС

Боррель сподівається, що місія МАГАТЕ зможе стабілізувати ситуацію на Запорізькій АЕС

Укрінформ
Високий представник ЄС з питань зовнішньої та оборонної політики Жозеп Боррель висловив сподівання на успішність місії МАГАТЕ на Запорізьку атомну станцію.

Про це він заявив журналістам у Празі, де головує на неформальній зустрічі міністрів закордонних справ ЄС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми сподіваємося, що делегація МАГАТЕ зможе стабілізувати ситуацію. І, звісно, ми маємо посилювати тиск на путіна з метою повної демілітаризації території АЕС і прилеглих», - заявив Боррель.

Він зазначив, що зараз місія МАГАТЕ прямує на Запоріжжя, і висловив підтримку керівнику організації Рафаелю Гроссі та його команді.

Ситуацію навколо ЗАЕС, яку створила росія, дипломат назвав частиною системної кризи. «Вони (росія - ред.) грають в ігри. Вони граються з ядерною безпекою. Ми просили про негайну демілітаризацію зони ЗАЕС, найбільшої атомної станції у Європі. Ми не можемо гратися в воєнні ігри поблизу такого об’єкта», - підкреслив високий представник ЄС.

Читайте також: Майбутні відносини з росією: Боррель назвав основні теми зустрічі глав МЗС Євросоюзу

Як повідомлялось, місія МАГАТЕ на чолі з генеральним директором організації Рафаелем Маріано Гроссі вирушила 31 серпня з Києва до Запорізької АЕС, аби оглянути ситуацію та встановити постійне представництво.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-